Με την παράσταση «Playback Theatre» από την ομάδα ΑquΝa This συνεχίζεται το πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές φωνές της πόλης», που διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης (Παρασκευοπούλου 42, τηλ. 2310.869-869).
Λίγα λόγια για το Playback Theatre:
Το Playback Theatre είναι ένα αυτοσχεδιαστικό είδος θεάτρου που αποτελείται από 5 έως 7 ηθοποιούς, έναν μουσικό και τον συντονιστή, που είναι ο συνδετικός κρίκος του σχήματος με τους θεατές και υπεύθυνος για τη ροή της παράστασης. Είναι ο άνθρωπος κλειδί για να «ξεκλειδώσει» το κοινό και να το φέρει σε κατάσταση διάθεσης να μοιραστεί ιστορίες απλής καθημερινότητας, στιγμιότυπα από τη ζωή του, ακόμη και όνειρα. Ο πυρήνας της παράστασης είναι η αφήγηση ιστοριών που «διατίθενται» από το κοινό στους ηθοποιούς, οι οποίοι και τις ζωντανεύουν άμεσα, αυτοσχεδιαστικά στη σκηνή, χωρίς καμία συνεννόηση και προετοιμασία.
Η ομάδα AquNa This…
… δημιουργήθηκε το 2008 και ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στο κοινό τον Οκτώβριο του 2010. Το σημερινό σχήμα αποτελούν οι:
Θωμαή Ελευθεριάδου, Πέτρος Θεοδωρίδης, Μαρία Καμπάνη, Εφροσύνη Κιατικίδου, Γιώτα Κοντραφούρη, Κατερίνα Κουϊνέλη, Αlberta Negri, Νίκος Πανδής, Δημήτρης Πετρίδης, Σοφία Πιλπιλίδου και Καλλιόπη Σαβρανίδου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη χωρίς απαραίτητη κράτηση θέσεων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6907595381.