Φεστιβάλ αναρχικού βιβλίου στην Πάτρα

1321612Το φεστιβάλ αναρχικού βιβλίου στην Πάτρα, μία ιδέα που έγινε πραγματικότητα πέρυσι, θα συνεχιστεί και φέτος με διοργανωτή τα μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «επί τα προσώ» που το εμπνεύστηκαν άλλωστε.
Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 28, 29 και 30 Μαΐου στον χώρο του Έσπερου, στην πλατεία Γεωργίου, εκεί όπου είχε γίνει και την περασμένη χρονιά.
Στόχος του φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, «είναι η ανάδειξη του πλούτου των αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και ελευθεριακών αντιλήψεων, αλλά και η διάχυση των αναρχικών προταγμάτων στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία της πόλης».
Αυτά «σε μια περίοδο που η κρατική προπαγάνδα σε βάρος όσων αντιστέκονται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω κυριαρχεί, ενώ ο ρατσισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός φαντάζουν ως οι μόνες επιλογές μιας κοινωνίας σε κρίση».
Το φεστιβάλ πέρα από το κύριο αντικείμενο του που δεν θα είναι άλλο από το βιβλίο θα περιλαμβάνει και διάφορες ακόμα εκδηλώσεις, έκθεση φωτογραφίας, συζητήσεις και προβολές, αλλά ρεμπέτικο γλέντι.
Παράλληλα θα συμπεριλαμβάνει και ένα ειδικό αφιέρωμα στις γυναίκες Ζαπατίστας και τις πολιτικές κρατούμενες στην Τσιάπας, ενώ θα γίνουν συζητήσεις – παρουσιάσεις για θέματα όπως ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στα πανεπιστήμια, η οργάνωση του ισπανικού αναρχικού κινήματος στα προεμφυλιακά χρόνια, η διαδικασία συγκρότησης του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ‘70 και άλλα.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, το φεστιβάλ θα ξεκινά από τις 5 το απόγευμα ενώ το Σάββατο από τις 12 το πρωί με έκθεση κινηματικού βιβλίου, επιλεγμένους τίτλους ξενόγλωσσων βιβλίων από ak press, πολιτικής αφίσας, φωτογραφίας, distro αυτοοργανωμένης μουσικής και έντυπου υλικού του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος.

You may also like...