Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο

kalumnos_anarixisi_mmadata_466306258 9 – 12 Οκτωβρίου
Για τρίτη χρονιά όλο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας της αναρρίχησης έχει στραμμένο το βλέμμα του στη μαγευτική Κάλυμνο. Εκεί όπου το βράδυ της θα δοθεί η εκκίνηση στο 3ο “The North Face Kalymnos Climbing Festival”.
Κορυφαίοι αναρριχητές απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης έχουν έρθει στο ακριτικό νησί όπου θρυλικά ονόματα του αθλήματος θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο φεστιβάλ.
Πέρα από τα σφουγγάρια της, η Κάλυμνος, είναι ένας γνωστός προορισμός για όλους τους λάτρεις του αθλήματος αφού υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες έρχονται στο όμορφο νησί για να “δαμάσουν” τα περίπου 60 πεδία που υπάρχουν. Η γεωμορφολογία του νησιού είναι ιδανική και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες καθιστούν την Κάλυμνο ως έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Για αυτό το λόγο κορυφαία ονόματα του χώρου βρίσκονται στο νησί για να συμμετάσχουν στο “The North Face Kalymnos Climbing Festival”.
Στην μεγάλη γιορτή της αναρρίχησης θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές και ζωντανοί θρύλοι της μοντέρνας αθλητικής αναρρίχησης βράχου, όπως ο Άγγλος John Dunne, o Γάλλος Jean-Baptiste Tribout, ο Ιάπωνας Yuji Hirayama, οι Αυστριακοί Beat Kammerlander και Gerhard Hörhager, ο Ισπανός Patxi Arocena και ο Ιταλός Maurizio Zanolla, περισσότερο γνωστός ως «Manolo».
Όλοι τους θα πάρουν μέρος στον “Big Marathon” δίνοντας τη δική τους ξεχωριστή μάχη. Την ίδια ώρα οι περίπου 500 άλλοι αναρριχητές θα αγωνιστούν στο “Open Marathon”, ενώ την Κυριακή θα έχουμε το “Deep Water Solo”.
Η 3η έκδοση του “The North Face Kalymnos Climbing Festival” συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων και την “The North Face”. Το Sport24.gr βρίσκεται εκεί και θα σας μεταφέρει τον παλμό του φεστιβάλ.

You may also like...