Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο

thumb_640Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου κος Κάλλιστος Διακογεωργίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο, παρευρέθηκε στο ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Κάλυμνο, 7-9 Οκτωβρίου 2016. Το φεστιβάλ θεσπίστηκε από το 2000 και γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων αναρριχητών από όλο τον κόσμο, ενώ οι συμμετέχοντες στους αγώνες υπολογίζονται σε 700. Ο δε μαραθώνιος αναρρίχησης είναι από μόνος του ένα ιδιαίτερο θέαμα.
Η Κάλυμνος αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο προορισμό για αναρριχητικές διακοπές. Οι υποδομές για το άθλημα παρέχουν ασφάλεια στους αναρριχητές καθώς οι διαδρομές αναρρίχησης και η ποιότητα των βράχων είναι μελετημένες και παρουσιάζουν μια κλιμάκωση σε βαθμούς δυσκολίας, γεγονός που έλκει το ενδιαφέρον των αθλητών.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι άτομα με αναπηρίες μπορούν και συμμετέχουν επιλέγοντας εξ ίσου δύσκολα βραχώδη πεδία και – όπως οι άλλοι αθλητές- όταν αιωρούνται στον αέρα κόβουν την ανάσα των θεατών.
Την δε περίοδο του φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλκουν τους επισκέπτες του νησιού οι οποίοι συνδυάζουν το θέαμα από την αναρρίχηση με διακοπές και ψυχαγωγία.
Το παράδειγμα της Καλύμνου με το σπορ της αναρρίχησης, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσεται στα νησιά μας θεματικός τουρισμός που να έλκει όλο και περισσότερους επισκέπτες συμβάλλοντας στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και φυσικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο πλαίσιο των δικών της δράσεων και παρεμβάσεων, στηρίζει τον αναρριχητικό τουρισμό της Καλύμνου και κάθε πεδίο θεματικού τουρισμού, ώστε να γίνεται ανταγωνιστική και να ενισχύεται συνεχώς η οικονομία των νησιών μας.

You may also like...