Φεστιβάλ Αμφίπολης

Το «Φεστιβάλ Αμφίπολης» διοργανώνεται από το 1999 στον Δήμο  Αμφίπολης Σερρών και στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης από την ομώνυμη Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία.
Το Δ.Σ. της εταιρίας αποτελείται από 11 μέλη και σε αυτό συμμετέχουν:
α) ο Δήμος Αμφίπολης με 3 μέλη
β) η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμφίπολης με 1 μέλος
γ) η Περιφερειακή Ενότητα νομού Σερρών με 1 μέλος
δ) ο Δήμος Σερρών με 1 μέλος
ε) 4 φυσικά πρόσωπα ως μέλη.
Διεξάγεται κάθε χρόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Το Φεστιβάλ Αμφίπολης ιδρύθηκε για να αγκαλιάσει τον πολιτισμό της περιοχής προσφέροντας στους κατοίκους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αρχαίες και σύγχρονες παραστάσεις θεάτρου, μουσικές βραδιές και συναυλίες, ημερίδες και αφιερώματα, και από το 2011 βραδιές παράδοσης με μουσικούς και χορευτές της περιοχής. Στα 12 χρόνια παρουσίας του, σ’ ένα χώρο πανέμορφο δίπλα στον ποταμό Στρυμόνα, το Αρχαιολογικό Πάρκο, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να έλθουν πιο κοντά στην ιστορία, στον πολιτισμό και στην παράδοση της ευρύτερης περιοχής του Ιερού Όρους Παγγαίου.
 Τομείς πολιτιστικής δραστηριότητας και θεματικές κατηγορίες που καλύπτονται   αφορούν  Ημερίδες – Θέατρο – Συναυλίες – Αφιερώματ Παραδοσιακές Βραδιές.
Το Φεστιβάλ Αμφίπολης απευθύνεται κυρίως στους Δημότες του Δήμου Αμφίπολης, στους κατοίκους του Νόμου Σερρών και στους παραθεριστές της ευρύτερης περιοχής, από τους όμορους Δήμους Δράμας, Καβάλας και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Περισσότερες πληροφορίες
Γεωργαλής Νικόλαος – Κ. Κιορπέ 20, Ροδολίβος Σερρών, Τ.Κ. 62041

You may also like...