Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου

logocustomizrΤο Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου είναι η μοναδική εκδήλωση πάνω στο Ακορντεόν σε όλη την Ελλάδα
και ήδη έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό ενώ η φήμη του ολοένα και μεγαλώνει. Είναι μια μουσική εκδήλωση που αναδεικνύει το ακορντεόν σε όλες του τις διαστάσεις, από τη σύγχρονη και κλασική μέχρι την παραδοσιακή μουσική.
Είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσπάθειας ατόμων που προσφέρουν τον χρόνο και τις δεξιότητες τους, ωθούμενοι από την μεγάλη αγάπη τους για το ακορντεόν και την μουσική, την τέχνη και τη Σύρο.
Το 2014 το Φεστιβάλ είχε θέμα «Ακορντεόν και Χορός» και προσέλκυσε συμμετέχοντες και κοινό τόσο από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας όσο και από άλλες χώρες της Ευρώπης! Κατά τη διάρκειά του δόθηκαν πέντε συναυλίες ακορντεόν από σπουδαίους προσκεκλημένους μουσικούς αλλά και από τους δασκάλους και τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων σε διαφορετικούς τόπους και χώρους του νησιού: στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στην επιβλητική Έπαυλη Τσιροπινά καθώς και σε αυλές και αίθουσες εκδηλώσεων σχολείων του νησιού.
Παράλληλα, καθημερινά παραδίδονταν σεμινάρια όπου οι εισηγητές, μερικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι ακορντεονίστες, δίδασκαν επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες μουσικούς. Τέλος, για τρίτη χρονιά είχε οργανωθεί μια έκθεση ακορντεόν καθώς και εργαστήριο επισκευής και συντήρησης. Στην τρίτη του συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Ακορντεόν Σύρου σημείωσε μεγάλη επιτυχία, επαινέθηκε τόσο από τους διεθνείς και Έλληνες μουσικούς που συμμετείχαν, όσο και από το κοινό που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και επιβεβαίωσε την πολύ καλή φήμη που έχει αρχίσει να εδραιώνει για ποιοτική μουσική, καλή οργάνωση και πολλή διασκέδαση. Η φήμη του αυτή συνεχίζει ολοένα να μεγαλώνει καθώς το Φεστιβάλ αποκτά διεθνείς διαστάσεις με προτάσεις συνεργασίας για τις επόμενες χρονιές που ξεπερνούν ακόμη και τα σύνορα της Ευρώπης!
Tα δρώμενα που προγραμματίζονται για το 2015 υπόσχονται να είναι ακόμη καλύτερα.

 

You may also like...