Φεστιβάλ Ακορντεόν στην Πάτρα

1752331Μια μουσική πανδαισία διαφορετική, μια συναυλία που θα συνοδεύεται και από έκθεση αλλά και ξενάγηση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Βαΐων στην δημοτική αίθουσα «Αίγλη» στη Βέσσο Μάρε.
Πρόκειται για την έκθεση όλων των ειδών ακορντεόν, που θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά οι επισκέπτες από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όποτε θα ολοκληρωθεί και η συναυλία που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Μιλάμε στην ουσία για τη συναυλία του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Ακορντεονιστών και Φίλων του Ακορντεόν που ήδη άρχισε τη δράση του στην Πάτρα. Πάνω από 15 μουσικοί του είδους θα μας ξεναγήσουν μουσικά από την αρχική εποχή της ένταξης του συγκεκριμένου οργάνου στην δημοτική και λαϊκή μας μουσική μέχρι τις μεταγενέστερες εποχές.
Θα ακουστούν μουσικά κομμάτια του Αντώνη Αμιράλη (δεξιοτέχνης της αρμόνικας που ανήκει στην ίδια οικογένεια οργάνων), παραδοσιακά δημοτικά, παραδοσιακά της Μικράς Ασίας, Ρεμπέτικα αλλά και κλασική μουσική, όπως επίσης Γαλλικό μιουζετέ, jazz, gypsy jazz, tango, καθώς και σύγχρονη μουσική που είναι βασισμένη στο ακορντεόν.Σε αυτήν την εκδήλωση οι ακορντεονίστες της Πάτρας, με αρωγούς φίλους, κορυφαίους δεξιοτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα, κάνουν τα πρώτα βήματά τους σαν μια μεγάλη παρέα μουσικών που αγαπούν το ακορντεόν με στόχο να το φέρουν πιο κοντά στο πλατύ κοινό. Ένα όργανο απαιτητικό, πολυσύνθετο αλλά και ταυτόχρονα πάναπλο για να εκφραστεί κάποιος μέσα από τον ήχο του.

You may also like...