Φεστιβάλ “Αθέατη Πόλη”

atheati_poli«Το μεγάλο Κάστρο» – Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Αθέατης Πόλης
Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της Αθέατης Πόλης αρχίζουν δυναμικά από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου με «Το Μεγάλο Κάστρο», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών που σχεδίασε και θα πραγματοποιήσει η μουσειοπαιδαγωγός Στέλλα Μαλλιαράκη! Για μία εβδομάδα (25-29 Μαΐου), Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Ηρακλείου (8 συνολικά) θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τα ενετικά τείχη της πόλης, θα μάθουν την ιστορία τους και πώς συνδέεται με την ιστορία του Ηρακλείου, θα συσχετίσουν ιστορίες και στοιχεία από την καθημερινότητά τους με την εποχή της Βενετοκρατίας, θα παρατηρήσουν και θα αντιληφθούν πόσες αλλαγές έχουν γίνει στο αστικό περιβάλλον γύρω τους και πολλά άλλα! Η διαδρομή θα έχει αφετηρία την Καινούργια Πόρτα και θα συνεχίσει στον προμαχώνα Ιησού, για να καταλήξει στον προμαχώνα Μαρτινένγκο.

Η δράση πραγματοποιείται εντελώς δωρεάν για τους μικρούς μαθητές και θα επαναληφθεί για μία μέρα στη διάρκεια του φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί 12-14 Ιουνίου στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, από την οργανωτική ομάδα της Αθέατης πόλης και με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης. Σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα το πρόγραμμα του φεστιβάλ από την επίσημη σελίδα της Αθέατης Πόλης: www.atheatipoli.gr

Λίγα λόγια για την Αθέατη Πόλη

Η οργανωτική ομάδα της «Αθέατης Πόλης» με την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει για 3η χρονιά στο Ηράκλειο το φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης.

Φέτος, τόπος δράσης μας θα είναι τα Ενετικά Τείχη, ένα ιστορικό οχυρωματικό μνημείο από την εποχή της ενετοκρατίας που σήμερα προβάλλει ως ένας συμπαγής συνεχής χώρος που καθορίζει την συνέχεια ή μάλλον την ασυνέχεια του ιστορικού κέντρου της πόλης με την νέα πόλη του Ηρακλείου. Σήμερα το «πάνω» επίπεδο των τειχών παρουσιάζεται εγκαταλελειμμένο, «ασύνδετο» με την πόλη .

Θέλουμε να γεμίσουμε αυτό το κενό της πόλης με δράσεις, να φωτίσουμε τις ιστορικές του διαδρομές, να αναδείξουμε τα περάσματα στους αιώνες της ύπαρξης του. Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 12,13 και 14 Ιουνίου 2015.

You may also like...