Φεστιβάλ “Αθέατη Πόλη”: Κάλεσμα για εθελοντές

atheati_poliΚάλεσμα για Εθελοντές
Η «Αθέατη Πόλη» βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της και φέτος θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ! Το φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 μέρες (12-14 Ιουνίου), θα απλωθεί σε 15 σημεία εντός, εκτός και επί των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου και θα περιλαμβάνει περίπου 50 δράσεις (εκθέσεις, εικαστικά, θεατρικά, παιδικές εκδηλώσεις, συναυλίες, ξεναγήσεις, περιπάτους, εργαστήρια κ.ά.).
Μαζί με το φεστιβάλ μεγαλώνουν και οι ανάγκες μας! Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 28 Μαΐου απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στο φεστιβάλ (κατά την προετοιμασία και την διεξαγωγή του) για μια πρώτη γνωριμία. Η συνάντηση με τους εθελοντές θα γίνει στην αίθουσα του ΤΕΕ /ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών, πίσω από το Ιστορικό Μουσείο), στις 19.00.
Λίγα λόγια για την Αθέατη Πόλη
Η οργανωτική ομάδα της «Αθέατης Πόλης» με την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει για 3η χρονιά στο Ηράκλειο το φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης.
Φέτος, τόπος δράσης μας θα είναι τα Ενετικά Τείχη, ένα ιστορικό οχυρωματικό μνημείο από την εποχή της ενετοκρατίας που σήμερα προβάλλει ως ένας συμπαγής συνεχής χώρος που καθορίζει την συνέχεια ή μάλλον την ασυνέχεια του ιστορικού κέντρου της πόλης με την νέα πόλη του Ηρακλείου. Σήμερα το «πάνω» επίπεδο των τειχών παρουσιάζεται εγκαταλελειμμένο, «ασύνδετο» με την πόλη .
Θέλουμε να γεμίσουμε αυτό το κενό της πόλης με δράσεις, να φωτίσουμε τις ιστορικές του διαδρομές, να αναδείξουμε τα περάσματα στους αιώνες της ύπαρξης του. Το Φεστιβάλ θα είναι και φέτος τριήμερο και θα πραγματοποιηθεί στις 12,13 και 14 Ιουνίου 2015.Η οργανωτική ομάδα της Αθέατης πόλης
Συνδιοργανωτές:
Δήμος Ηρακλείου  Περιφέρεια Κρήτης

You may also like...