Φεστιβάλ ΄΄Ανοιχτή Σκηνή 2017΄΄ στον Δήμο Θεσσαλονίκης

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ» – ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ»

Ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Η θεατρική γραφή στην Ελλάδα του σήμερα» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του φεστιβάλ «Ανοιχτή Σκηνή 2017» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27η Μαρτίου), την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 19.30.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» – Σκηνή Νίκος Ναουμίδης θα πάρουν μέρος οι θεατρικοί συγγραφείς Δημήτρης Δημητριάδης, Άκης Δήμου, Θανάσης Τριαρίδης και η σκηνοθέτρια, Γεωργία Μαυραγάνη, με συντονίστρια τη θεατρολόγο, Έλση Σακελλαρίδου.
Η συζήτηση θα διερευνήσει τα είδη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, τις μορφικές και τις θεματολογικές της αναζητήσεις, τις σχέσεις της με τη σημερινή κατάσταση οικονομικής, κοινωνικής και ιδεολογικής κρίσης και τις δεσμεύσεις της έναντι του κοινού και των
Παράλληλα θα τεθεί το ζήτημα αμφισβήτησης της αποκλειστικότητας των θεατρικών συγγραφέων, που εκφράζεται στις μέρες μας μέσα από νέες σκηνικές πρακτικές, όπως είναι η διασκευή από άλλα λογοτεχνικά είδη και η – συλλογική – επινόηση του θεατρικού κειμένου κατά τη διαδικασία των δοκιμών. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με το τηλέφωνο 231 331 8208, καθώς και με την ηλεκτρονική διεύθυνση p.zaptie@thessaloniki.gr.

Από: politistikoi-bounces@thessaloniki.gr <politistikoi-bounces@thessaloniki.gr> εκ μέρους του Δήμος Θεσσαλονίκης – Δελτίο Τύπου <politistikoi@thessaloniki.gr>

You may also like...