Φεβρουάριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης

Φεβρουάριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης
Συνεχίζεται η έκθεση «1917: Μνημεία στις φλόγες» στο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»). Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από φορείς της πόλης, από το αδημοσίευτο αρχείο σχεδίων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, αλλά και από ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών με αφορμή την κατασκευή του Μετρό και σκιαγραφεί μέσα από απτά τεκμήρια την επιρροή της πυρκαγιάς του 1917 στο ιστορικό πρόσωπο της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018.
Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η τάξη Μονωδίας του Ωδείου Άνω Πόλης θα παρουσιάσει στο Βυζαντινό Λουτρό τη συναυλία «Ο έρωτας στα τραγούδια του G. Gershwin».
Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Και Αρχαία και Μετρό» στο αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής Αγοράς. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Α.Ε. με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το έργο και τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως στο πλαίσιο των ανασκαφών που διενεργούνται παράλληλα με την κατασκευή του Μετρό. Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου.
Τον Ιανουάριο στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης απολαύσαμε…
… ξεναγήσεις στην έκθεση «Μνημεία στις φλόγες» που παρουσιάζεται στο Μπέη Χαμάμ. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 5 και 26 Ιανουαρίου και απευθύνονταν στο ευρύ κοινό και στα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου υποδεχθήκαμε στο Μουσείο της Ρωμαϊκής Αγοράς παιδιά ηλικίας 9-12 ετών για εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια, στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Sleepover – Διανυκτέρευση στο Μουσείο».
Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε εκδήλωση σε συνεργασία με το Σωματείο «Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης» στο αμφιθέατρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, η οποία περιελάμβανε ομιλία της Προϊσταμένης της Εφορείας με θέμα «Η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης», περιήγηση στο Μουσείο, αλλά και κοπή βασιλόπιτας.
Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου άνοιξε το Ανάκτορο του Γαλερίου στο κοινό, μετά την ολοκλήρωση της πρόσληψης προσωπικού φύλαξης. Επίσης, εντός του Ιανουαρίου διευρύνθηκε το ωράριο λειτουργίας του Πύργου της Αλύσεως (Πύργος Τριγωνίου).

You may also like...