«Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το Δίκαιο του νερού» κείμενο Ανέστης Αζάς, Μάρθα Μπουζιούρη και η Ομάδα

parastasiαπό 14 έως και 22 Νοεμβρίου στην Πειραματική Σκηνή
Μετά από τρεις επιτυχημένες παραστάσεις τον περασμένο Ιούλιο στο Φεστιβάλ Αθηνών, το έργο «Υπόθεση Φαρμακονήσι ή το Δίκαιο του νερού» θα παρουσιαστεί στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από 14 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά.
Υπόθεση έργου.Με αφετηρία την τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου 2014 στο Φαρμακονήσι, όπου έντεκα πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων οχτώ παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην Ελλάδα, ο Ανέστης Αζάς και οι συνεργάτες του καταθέτουν μια παράσταση ντοκουμέντο για το μείζον ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται αντιμέτωποι με την Ευρώπη των κλειστών συνόρων. Ακολουθώντας την παράδοση του θεάτρου της πραγματικότητας, το έργο που γράφτηκε μετά από πολύμηνη έρευνα γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό, αξιοποιεί αφηγήσεις και απόψεις ανθρώπων που σχετίζονται με το συμβάν και ισορροπεί ανάμεσα στην αναπαράσταση και την επί σκηνής μαρτυρία. Συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί αλλά και ειδήμονες, που εμπλέκονται στο θέμα κοινωνικά, επαγγελματικά ή θεσμικά.
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς
Έρευνα – Δραματουργία: Μάρθα Μπουζιούρη
Σκηνογράφος: Ελενη Στρούλια
Video: Κώστας Μπάμπης
Ηχητικός σχεδιασμός: Παναγιώτης Μανουηλίδης
Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Παρασκευή Λυπημένου
Βοηθός σκηνογράφου : Ζαΐρα Φαληρέα
Διανομή:
Βασίλης Κουκαλάνι, Άρης Λάσκος, Θεανώ Μεταξά, Γιώργος Μουτάφης, Γιονούς Μοχαμαντί, Μάρθα Μπουζιούρη
Η παράσταση θα έχει υπέρτιτλους στα αγγλικά.
ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
Εθνικό Θέατρο-Πειραματική Σκηνή αίθουσα «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο http://www.ticketservices.gr/el/NationalTheatre/ και στο www.n-t.gr
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30
Γενική είσοδος 10€
σημείωση: παράλληλα συνεχίζονται στην Πειραματική Σκηνή έως και 20/11 οι παραστάσεις του έργου «Στη μέση του δρόμου», σκηνοθεσία Πρόδρομος Τσινικόρης.
Ωρες παραστάσεων: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00

Πληροφορίες για τύπο: 210.5288164, 210.5288111

https://el-gr.facebook.com/EthnikoTheatro
https://instagram.com/g.n.theatre/

You may also like...