«Υιοθετούμε το αρχαίο Θέατρο των Γιτάνων» Ενημερωτική εκδήλωση

afisaΑρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
9 Μαΐου 2015
Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων
10 Μαΐου 2015
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων διοργανώνουν το Σάββατο, 09.05.2015 και ώρα 19:00 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας για την παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Υιοθετούμε το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 και εντάσσεται στη δράση «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», που ξεκίνησε με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο».
Οι ίδιοι οι μαθητές παρουσιάζουν τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν και τις δράσεις που ανέλαβαν στη διάρκεια του προγράμματος, τις μεθόδους εργασίας που ακολούθησαν και την εμπειρία από το πρόγραμμα «υιοθεσίας» του αρχαίου θεάτρου των Γιτάνων.
Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα», κ. Σταύρος Μπένος, ενώ θα υπάρξουν σύντομες εισηγήσεις από τους κκ. Γεωργία Πλιάκου και Γεώργιο Ρήγινο, αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σχετικά με τις εκπαιδευτικές δράσεις που σχεδιάστηκαν για το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων και τις προοπτικές ανάδειξης του θεάτρου μέσα από τις μελλοντικές εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, την Κυριακή 10.05.2015, στις 12:30.

You may also like...