Τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ από την ΠΕΨΑΕΕ

afisaPEPSAEE-735x400 (1)Η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ) πραγματοποιεί και φέτος από τη Δευτέρα 21/12 έως τις 23/12, τριήμερο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ. Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» στην οδό Ηπείρου 41 στην Αθήνα, αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 1000 επισκέπτες από άλλες δομές ψυχικής υγείας και την κοινότητα.
Η ΠΕΨΑΕΕ είναι ένα Επιστημονικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1997 και δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.
Βασική επιδίωξη μας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και η διασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, παρέχοντάς τους παράλληλα τις κατάλληλες ψυχικές και κοινωνικές διεξόδους προκειμένου να διεκδικήσουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία.
Αυτή τη στιγμή η ΠΕΨΑΕΕ λειτουργεί τρείς Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης:
1. Το Οικοτροφείο «Αθηνά», στο οποίο ζουν μόνιμα 15 συμπολίτες μας με βαριές ψυχιατρικές διαταραχές
2. Το Κέντρο Ημέρας «….στο κέντρο της πόλης», το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 150 συμπολίτες μας με προβλήματα ψυχικής υγείας την εβδομάδα
3. Το Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου», το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 300 συμπολίτες μας με προβλήματα ψυχικής υγείας την εβδομάδα

You may also like...