Τριήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο Φωτογραφίας

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Τριήμερο Σεμινάριο – Εργαστήριο Φωτογραφίας Δικάσκων: Στέργιος Καράβατος Διάρκεια: 15, 16 & 17 Απριλίου 2016 Σύνολο ωρών: 13 Αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα 3 πολυ-θεματικές συναντήσεις όπου τεχνική, θεωρία και πρακτική συμπλέκονται και συνδιαλέγονται ενεργά. Σε ποιους απευθύνεται: Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε άτομα που δεν διαθέτουν ιδιαίτερες γνώσεις και επιθυμούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία τόσο τεχνικά όσο και μέσω μιας συνολικής θεώρησης του μέσου και της πρακτικής του. Θεματικές ενότητες: – Συνοπτική ιστορική επισκόπηση: από την εφεύρεση της φωτογραφίας μέχρι τις μέρες μας, με έμφαση στις καλλιτεχνικές εφαρμογές και τη χρήση της ως ντοκουμέντο. – Θεωρία μέσου: ποια η σημασία του να είναι μία εικόνα φωτογραφία; Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας και οι σχέσεις της με άλλα μέσα. Ο χρόνος και ο χώρος στη φωτογραφία. – Τεχνική: κύριες λειτουργίες και δυνατότητες φωτογραφικής μηχανής, βασικές τεχνικές λήψης ψηφιακής φωτογραφίας, βασικά ζητήματα επιλογής και σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου. – Πρακτική εξάσκηση: επιτόπιες ασκήσεις, ομαδικές φωτογραφίσεις, κριτική ανάλυση και συζήτηση φωτογραφιών.
Διδακτική προσέγγιση:
Εναλλαγή διαλέξεων/ παρουσιάσεων με πρακτική εξάσκηση και κριτική ανάλυση. Διανομή σημειώσεων.

Bασικές Πληροφορίες

Πρόγραμμα
Παρασκευή 15 Απριλίου, 6 – 9μμ (3 ώρες)
Σάββατο 16 Απριλίου, 11πμ – 5μμ (6 ώρες με ωριαίο διάλειμμα)
Κυριακή 17 Απριλίου, 11πμ – 5μμ (6 ώρες με ωριαίο διάλειμμα)

Ελάχιστες απαιτήσεις
Κατοχή ψηφιακής μηχανής (D-SLR, mirrorless ή compact με δυνατότητα manual χειρισμών. Όχι κινητό)

Πιστοποιητικό
Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Κόστος συμμετοχής & Τρόποι πληρωμής
Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο είναι 80 ευρώ. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 20 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί έως την έναρξη του σεμιναρίου. Έκπτωση 15 ευρώ προσφέρεται στα Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας.

∆ηλώσεις Συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτηση συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επικοινωνία
Τ: 210 9211 750 (Δευτ-Παρ. 11:00-16:00)
E: contact@hcp.gr

Copyright © 2016 Hellenic Centre for Photography, All rights reserved.
You receive this email because you’re subscribed to hcp.gr newsletter.

Our mailing address is:

Hellenic Centre for Photography

Tsami Karatasou 15

Athens, Attiki 117 42

Greece

 

 

 

 

 

 

You may also like...