Η ομάδα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας σας καλεί στο δεύτερο Τριήμερο Αλληλεγγύης, Δημιουργίας και Βιωσιμότητας που θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Εγχείρημα Σπιθάρι, στον Μαραθώνα, από 12 έως 14 Ιουνίου 2015. Μετά από το επιτυχημένο προφεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο Αυτοδιαχειριζόμενο Camping της Βούλας, το φετινό προφεστιβάλ θα περάσει από τη θεωρία που διδαχθήκαμε στην πράξη, και θα επικεντρωθεί στην προώθηση των οικο-κοινοτήτων, στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και ιδεών, μέσα από πρακτικά εργαστήρια, αλλά και στις τέχνες, με στόχο να έρθουμε πιο κοντά,πρώτα με τον εαυτό μας και συνεπώς με τους άλλους,και να περάσουμε ένα όμορφο και δημιουργικό τριήμερο.
«Πιστεύουμε ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και συγχρόνως να δημιουργήσουμε εκείνο το αναγκαίο κλίμα, προκειμένου να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στον προορισμό μας, την αυτάρκεια, τόσο μέσα από την προώθηση και την εξέλιξη των εγχειρημάτων που ήδη υπάρχουν, αλλά και μέσα από την έμπνευση για δημιουργία περισσότερων βιώσιμων χώρων.
Θέλουμε την υποστήριξη και την συμμετοχή σου, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε όλοι μαζί τη διαδικασία προς την κατεύθυνση μιας άλλου τύπου κοινωνίας, με βάση την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, τη χρήση και ενσωμάτωση της τεχνολογίας, με όρους φιλικότητας προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, και στόχο την αυτάρκεια.
Γνωρίζουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε αυτό το όραμα, και άρα πιστεύουμε πως δε θα είμαστε μόνοι και σε αυτή την προσπάθεια.
Η επιλογή του Ανοικτού Εγχειρήματος Σπιθάρι, ως χώρου φιλοξενίας του τριημέρου αυτού, έγινε διότι πιστεύουμε ότι η βελτιστοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε, και συγχρόνως να δημιουργήσουμε, έναν Βιώσιμο και Αυτάρκη χώρο, που θα ανήκει σε όλους μας.
Θέλουμε το ανοικτό εγχείρημα «ΣπιθάριWakinglife» να εξελιχθεί και να προχωρήσει “στον δρόμο της Αλληλεγγύης με προορισμό την Αυτάρκεια”. Θέλουμε να αποτελέσει έναν χώρο όπου θα εφαρμόζονται πειραματικά τεχνολογίες που αφορούν τον Οικοκοινοτισμό, ώστε να υποστηριχθεί πρακτικά όποιο μελλοντικό εγχείρημα.
Θα συναντηθούμε λοιπόν λίγα χιλιόμετρα έξω από τη μεγαλούπολη, για να κατασκηνώσουμε (μην ξεχάσετε τις σκηνές σας) και για να συμμετάσχουμε σε εργαστήρια και σεμινάρια Αυτοδιαχείρισης & Βιωσιμότητας, Κοινωνικής Οργάνωσης, Αυτοβελτίωσης: εργαστήρια αυτοδιαχείρισης της τροφής, της υγείας και της ενέργειας,πρακτικές φυσικής δόμησης και οικοτεχνίας, καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια καθώς και εργαστήρια για το σώμα και την έκφραση.
Το τριήμερο θα απολαύσουμε νοστιμιές από τη συλλογική κουζίνα του Φεστιβάλ και από διάφορες ομάδες εθελοντών, δηλαδή από όλους εμάς. Προκειμένου να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, φέρνουμε τα δικά μας πιάτα, πιρούνια και ποτήρια.
Όποιος έχει μουσικά όργανα, μπορεί να τα φέρει μαζί του για να αυτοσχεδιάσουμε μουσικά»!