«Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία/Tre piccolo storie fiorentine»

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο:«Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία/Tre piccole storie fiorentine»
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση του Ιταλού φωτογράφου Sergio Garbari «Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία/Tre piccolo storie fiorentine»
Ο Sergio Garbari γεννιέται στo Bagni di Lucca το 1955.
Σε ηλικία επτά ετών ο πατέρας του, μηχανικός προβολών στον κινηματογράφο Ariston της Φλωρεντίας, του χαρίζει μια μικρή χειροκίνητη κινηματογραφική μηχανή προβολής 35 χιλ., όπου μπορεί να τρέξει τα πρώτα κομμάτια διάτρητου φιλμ που έχουν περισσέψει από την ταινία.
Στα λυκειακά του χρόνια στη Λούκα, γεννιέται το πάθος του για τη φωτογραφία. Το 1976 εγκαθίσταται στη Φλωρεντία για να σπουδάσει αρχιτέκτονας. Με την καθοδήγηση του Luciano Ceccotti της “Foto Cortopassi”, παράλληλα με τις σπουδές, εμβαθύνει στην πρακτική της φωτογραφίας μαθαίνοντας τις τεχνικές εμφάνισης και της ασπρόμαυρης εκτύπωσης.
Από το 1981 και μέχρι σήμερα εργάζεται στη Φλωρεντία στο Φωτογραφικό Εργαστήριο της Πινακοθήκης Ουφίτσι. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό τον κόσμο που τον περιβάλλει εκθέτοντας τη δουλειά του σε διάφορες πόλεις. Το 2008 συμμετείχε , κατόπιν πρόσκλησης, στη Photo Biennale της Θεσσαλονίκης με θέμα τις πρώην μνημειακές φυλακές της πόλης.Η έκθεση περιλαμβάνει σαράντα τρεις (43) ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που παρουσιάζονται σε τρεις θεματικές ενότητες: η πρώτη περιλαμβάνει φωτογραφίες επιλεγμένων γλυπτών του Michelangelo Buonarroti, η δεύτερη φωτογραφίες των κήπων Μπόμπολι και η τρίτη φωτογραφίες προσώπων αγαλμάτων του 19ου αιώνα που παρουσιάζουν εξέχουσες προσωπικότητες της Φλωρεντίας στο πέρασμα των αιώνων.
Διάρκεια έκθεσης: 7 Σεπτεμβρίου 2017 – 24 Σεπτεμβρίου 2017.

 

You may also like...