Τρία πειράματα στην πόλη από την Candy Chang

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll«ΤΡΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ CANDY CHANG» – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη δράση με τίτλο «Τρία πειράματα στην πόλη από την Candy Chang» σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, στο χώρο του πρώην Maison Crystal. Η δράση εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκτός Ημερησίας Διάταξης, στη διάρκεια της 11ης τακτικής συνεδρίασης, σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου 2016. Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση τριών εγκαταστάσεων, δημιουργιών της καταξιωμένης εικαστικού, Candy Chang, που έχει ξεχωρίσει για τους πειραματισμούς της σε δημόσιους χώρους και για την παράλληλη ακτιβιστική της δραστηριότητα.            Αναλυτικά οι τρεις δράσεις είναι:
·        School of the Future (Σχολείο του Μέλλοντος)
Μια διαφορετική ερμηνεία της σχολικής αίθουσας. Οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα χώρο με μια σχολική έδρα στο βάθος, περικυκλωμένη από 1.000 μεγάλα κόκκινα μπαλόνια και καλούνται να σημειώσουν σε ένα σημειωματάριο πάνω στην έδρα το δικό τους μάθημα ζωής. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι επισκέπτες γίνονται ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο σχολείο συλλογικής εμπειρίας, όπου την κοινή εγκυκλοπαίδεια γνώσεων διαμορφώνουν οι ατομικές τους εμπειρίες.

·        Before I die (Πριν πεθάνω)

Η πιο γνωστή εικαστική εγκατάστασή της Chang, μέσω της οποίας η τέχνη συναντά τον κοινωνικό διάλογο και την ανανέωση του αστικού χώρου. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση λειτουργεί διαδραστικά, καθώς οι περαστικοί καλούνται να ολοκληρώσουν τη φράση: «Πριν πεθάνω, θέλω να…», γράφοντας με κιμωλία τις μελλοντικές επιθυμίες τους. Περισσότεροι από 1.000 τοίχοι «Πριν πεθάνω» έχουν δημιουργηθεί σε 70 και πλέον χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους το Καζακστάν, το Ιράκ, η Αϊτή, η Κίνα, η Ουκρανία, η Πορτογαλία, η Ιαπωνία, η Δανία, η Αργεντινή και η Νότια Αφρική.

·        Confessions (Εξομολογήσεις)

Οι ανώνυμες και μυστικές εξομολογήσεις που έχουν γραφτεί σε έναν ιδιωτικό θάλαμο, πάνω σε μικρά ξύλινα πλακίδια, αναρτώνται στο δημόσιο χώρο, σε ένα πολύπτυχο εξομολογητήριο. Οι ατομικές εξομολογήσεις του καθενός δημιουργούν μια ιδιότυπη εγκατάσταση μαζικής δημόσιας έκφρασης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

e-mail: press@thessaloniki.gr,  www.thessaloniki.gr

ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ A’ 1

ΤΗΛ.2313.317.172, 2313.317.168, FAX: 2313.317.187
 

You may also like...