Το “Peace Talk” και η “Μπέτυ Ρουμπέτη” στην Ξάνθη

Το «Peace Talk» στην Ξάνθη PEACE TALK Η πρόβα για την αληθινή συμφιλίωση Ποια είναι η Κομοτηνή των γυναικών; Το «Peace Talk» στην Ξάνθη για μία παράσταση στο Σπίτι του Πολιτισμού της ΦΕΞ την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 9 το βράδυ Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, οργανώνει την παραγωγή του θεατρικού έργου « Peace Talk» Πώς οι γυναίκες αντιλαμβάνονται οι ίδιες τα σύνορα, την ιθαγένεια, την ιστορία της οικογένειας, τον εαυτό τους, τον δικό τους χώρο και τον τόπο τους; Πώς οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τη σύγκρουση και οδηγούν τη συμφιλίωση; «Το Peace Talk είναι μια διαδικασία, δεν είναι ένα τετελεσμένο όριο.Το Peace Talk είναι ένας χώρος, ένα έδαφος που συμβαίνει σε μια θεατρική σκηνή αλλά και όταν είναι μαζί οι γυναίκες που το αποτελούν.Το θέατρο προβάλλει τη διαδικασία κι η διαδικασία φιλοξενεί τη στιγμή που γίνεται. Ξεκινήσαμε το Φεβρουάριο (2017) με αγγέλους δύο φιλοσόφους: τον Αριστοτέλη και τον Avicenna και αναζητήσαμε τα σύνορα, γιατί είμαστε στα σύνορα μ’ εαυτό, με άλλο εαυτό, με γλώσσα, μ΄ άλλη γλώσσα, με μητρική όραση, με άλλη όραση, με αφή, με άλλη αφή.
Η σύγκρουση έγινε κοινός τόπος – με ρίζες μας τα Ρήγματα στη σιωπή. Πως διδάσκεται η τόλμη – τη γη που φτιάξαμε και ζήσαμε 22 χρόνια πριν» Χριστιάνα Λαμπρινίδη Σύλληψη, δραματουργική επεξεργασία, σκηνοθεσία: Χριστιάνα Λαμπρινίδη, κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης, Φωτογράφος: Αγγελος Μίχας, Φωτιστής: Γιάννης Τζατζανάς, διεύθυνση παραγωγής : Μανόλης Σάρδης.
Παίζουν με κείμενα δικά τους : Δανάη Δερμεντζοπούλου, Έφη Καλεντερίδου, Σοφία Τερζή, Άννα Ξενοδοχίδου, Θεανώ Πασχάλη, , Ελένη Στεργιάδου – Καρακατσούλη, Νετζιλά Τσαούς , Τζαχιδέ Χασεκή
Είσοδος Ελεύθερη

«Μπέτυ Ρουμπέτη και ο φύλακας του ωκεανού» Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 [12.00] σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ «Μπέτυ Ρουμπέτη και ο φύλακας του ωκεανού». Καλεσμένη η συγγραφέας Φανή Τερζόγλου Το Βιβλιοπωλείο Πυργελή, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ) και οι Εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν σε μια συνάντηση Μπέτυ Ρουμπέτη, στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ (Αντίκα 7, Ξάνθη, τηλ.:2541025421). Για το βιβλίο θα μιλήσει η μαθήτρια Αναστασία Κάρρου. Η ΦΑΝΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ γεννήθηκε στη Γερμανία το 1972. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε μουσική. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια και παράλληλα ασχολήθηκε με τη συγγραφή. Πλέον ζει μόνιμα με την οικογένειά της στην πόλη της Ξάνθης. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το πρώτο της βιβλίο με τη μικρή ναυαγό, Η ΜΠΕΤΥ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΡΥΛΟΥ και Η ΜΠΕΤΥ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΗΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥ.

Είσοδος ελεύθερη
Αναλυτικό πρόγραμμα της ΦΕΞ  www.fex.org.gr
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ    Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη  Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986
fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr   www.fex.org.gr  https://www.facebook.com/FEXANTHI

You may also like...