Το Cesar Latorre Trio στο Φουγάρο

Σάββατο 9 Απριλίου 2016BeFunkyPhoto

Το Cesar Latorre Trio παρουσιάζει στο Café του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, το Σάββατο 9 Απριλίουστις 10μμ, το πρόσφατο πρότζεκτ του με τίτλο “Collage”, που κυκλοφορεί από την Free Code Jazz. Ο Cesar Latorre, Ισπανός πιανίστας και συνθέτης που ζει στο Λονδίνο, σε αυτήν την περιοδεία στην Ελλάδα συνεργάζεται με δύο από τους πιο σημαντικούς νέους μουσικούς της ελληνικής τζαζ, τον Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσσο} και τον Αναστάση Γούλιαρη (τύμπανα) όπου μαζί δημιουργούν ένα τρίο που χαρακτηρίζεται από εκφραστική και αυτοσχεδιαστική ελευθερία.

Η εικονογραφική χρήση του τίτλου “Collage” περιγράφει πολύ εύστοχα τις συνθέσεις του Cesar στην οποία αναμειγνύονται πολλές επιρροές. Στη μουσική του Cesar Latorre Trio συνυπάρχουν στιγμές που θυμίζουν Bill Evans, μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών ρυθμών που εκτείνεται από το hip hop έως το rock ενώ παράλληλα δεν λείπουν στιγμές εξαιρετικά ευαίσθητες και τρυφερές. Το Cesar Latorre Trio δημιουργήθηκε το 2005.

Έκτοτε το τρίο έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και jazz club σε όλη την Ευρώπη και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως ο YPF Jazz Competition 2007 (Ολλανδία) και ο Hoeilaart Jazz Young Talent 2008 (Βέλγιο).

Cesar Latorre: πιάνο, συνθέσεις, ενορχηστρώσεις

Αρίωνας Γυφτάκης: κοντραμπάσο

Αναστάσης Γούλιαρης: τύμπανα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:2752047347 6946594588

info@fougaro-cafe.gr

You may also like...