το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους “Balkans Beyond Borders

48eddbff4f-660x330Υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνεται το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Balkans Beyond Borders Short Film Festival», στη Θεσσαλονίκη, σήμερα μέχρι και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, με τίτλο «Living in… ‘City-mmetry’».
Στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες νέων καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια. Τη διοργάνωση έχει ο οργανισμός Balkans Beyond Borders, στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE (Γ’ Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη), «παίρνοντας έμπνευση από την πόλη και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που αντικατοπτρίζονται σε αυτή», όπως τονίζουν οι διοργανωτές.
To Balkans Beyond Borders Short Film Festival έχει την υποστήριξη του Europe an Fund for the Balkans. Είναι ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια κάθε χρόνο και μέσα από την ξεχωριστή θεματική που επιλέγει, αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα και προκαλεί την έμπνευση και το διάλογο. Τη σκυτάλη από το περσινό φεστιβάλ στο Σαράγεβο παίρνει το 2015 η Θεσσαλονίκη.
Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν 30 ταινίες, ενώ καταγράφονται 300 συμμετοχές από 35 χώρες, που δίνουν την ευκαιρία στo κοινό να ανακαλύψει τα Βαλκάνια μέσα από μια άλλη ματιά.

 

You may also like...