Το 3ο Σεμινάριο Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών στη Νεάπολη

foniatrikiΤο 3ο Σεμινάριο Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών στη Νεάπολη
Το 3ο Σεμινάριο Φωνητικής και Φωνητικών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Σεπτεμβρίου στη Νεάπολη, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης. Το Σεμινάριο διοργανώνει η Πολιτιστική Ένωση Δήμου Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με την ΩΡΛ Εταιρεία Κρήτης, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης. Η διοργάνωση βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου. Στο Σεμινάριο θα συμμετάσχουν αξιόλογοι ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων, διακεκριμένοι καθηγητές της ΩΡΛ Επιστημονικής Κοινώτηταςη, του χώρου της Μουσικής και συνεργάτες από την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Μερικά από τα ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν είναι:
· Αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη φωνή σας;
· Ξέρετε να χρησιμοποιείτε σωστά τη φωνή σας;
· Xρησιμοποιείτε τη φωνή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με ασφάλεια;
· Μπορείτε να προστατεύσετε τις φωνητικές σας χορδές για να μην αντιμετωπίσετε στο μέλλον δυσάρεστες και επίπονες καταστάσεις;
· Μήπως τελικά έχω ωραία φωνή και δεν το ξέρω;
Μήπως τραγουδάω σωστά, αλλά για κάποιο λόγο με έχουν κάνει να πιστεύω το αντίθετο;
· «Για να τραγουδήσω τα παραδοσιακά, τα βυζαντινά, τα έντεχνα, τα θεατρικά ή τα λαϊκά τραγούδια, είναι απαραίτητο να γνωρίζω την τεχνική του τραγουδιού; και αν ναι, μόνο την αναπνοή ή και κάτι άλλο;»

Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις αλλά και τέσσερα Εργαστήρια:
· 1ο Εργαστήρι που απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά, που πιστεύουν ότι δεν έχουν ωραία φωνή ή/και ότι τραγουδούν φάλτσα.
· 2ο Διαδραστικό σεμινάριο για υγιή και σωστή φώνηση για επαγγελματίες και μη.
· 3ο Η χρησιμότητα της τεχνικής στην ερμηνεία.
· 4ο Φωνητική αξιολόγηση για σπουδαστές και επαγγελματίες, βυζαντινή μουσική δημοτικό, κλασικό έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.

Το σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί, ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους «Επαγγελματίες Χρήστες Φωνής», όπως εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, τραγουδιστές, χορωδούς, μουσικούς, ιερείς, ψάλτες, προπονητές αθλημάτων, δημοσιογράφους, κ.ά.

Το πιο σημαντικό ίσως είναι πως τα έσοδα από τις εγγραφές θα διατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» και εκπρόσωποί του θα παρευρεθούν στο χώρο (προτεινόμενο ποσό εγγραφής 20€ για μη ιατρούς και 50€ για ιατρούς). Παροχές με την παραπάνω εγγραφή προς τους σύνεδρους: α) τσάντα συνεδρίου, πρακτικά συνεδρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης, τέσσερα διαδραστικά σεμινάρια, τέσσερα διαλείμματα καφέ – μπουφέ, ένα πρόχειρο γεύμα, μουσική εκδήλωση, μικρή κρουαζιέρα. Εγγραφές μπορείτε να κάνετε αυτόματα διαδικτυακά στη διεύθυνση http://enopolian.gr/ Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2841089100 ή 6976766226
Από την Οργανωτική Επιτροπή

You may also like...