Το 2ο φεστιβάλ Fright Nights στη Θεσσαλονίκη

eyeswithouta faceΜετά την Αθήνα και τις αίθουσες του Αθήναιον, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Horrorant Film Festival “Fright Nights”, ταξιδεύει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Θεσσαλονίκη, από τις 16 ως τις 22 Απριλίου.
Το φεστιβάλ, που έχει βάλει ως στόχο να «μυήσει» το ελληνικό κοινό στον τρόμο, θα φιλοξενηθεί στον κινηματογράφο Βακούρα.
Την αυλαία θα ανοίξει το τελευταίο μέρος της σειράς ταινιών “Rec 4” του Χάουμε Μπαλαγκουέρο ενώ η ταινία “Lurk” του Βασίλη Κατσίκη, η οποία θα προβληθεί σε avant premiere μια ημέρα πριν την επίσημη έξοδο της στις αίθουσες, θα κλείσει το φεστιβάλ. Στην πρεμιέρα, εκτός από τον σκηνοθέτη, θα παρευρεθεί ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών, ο Βρετανός Πίτερ Τζέραρντ.
Το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει, επίσης: το “Awakening” του Μαρκ Μέρφι, που κέρδισε τα βραβεία καλύτερου ανδρικού ρόλου, καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στο Horrorant Film Festival της Αθήνας, το “Starry Eyes”, μια αλληγορική ματιά στον αδηφάγο χώρο του Χόλιγουντ, που, επίσης, βραβεύτηκε στο αντίστοιχο φεστιβάλ της Αθήνας, για το σενάριο και την γυναικεία ερμηνεία.
Επίσης, θα προβληθούν οι ταινίες “Horsehead” και”Caedes”, οι οποίες βραβεύτηκαν για την φωτογραφία και τα ειδικά εφέ τους αντίστοιχα, οι γαλλικές ταινίες τρόμου, «Μάτια χωρίς Πρόσωπο» του Ζορζ Φρανζί και “Martyrs” και το monster movie του 1931, «Φρανκεστάιν» του Τζέιμς Γουέλι.
Οι τιμές των εισιτηρίων παραμένουν προσιτές. Έξι ευρώ κοστίζει το απλό εισιτήριο, δέκα το ημερήσιο ενώ η κάρτα διαρκείας για όλο το φεστιβάλ κοστίζει σαράντα ευρώ.
Υπάρχει ήδη η δυνατότητα για προαγορά των εισιτηρίων και των καρτών από τον κινηματογράφο Βακούρα. (Μιχαήλ Ιωάννου 10, Θεσσαλονίκη).

You may also like...