1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας

E0F3E14970C623958B80BE09CB07FB8D (1)Tο 1ο Φεστιβάλ ρουμιού Αθήνας είναι γεγονός και διοργανώνεται από το εμβληματικό ρούμι μπαρ Baba Au Rum (World’s 50 Βest Bars 2013 & 2016) και την εταιρεία Conf Expo Ltd. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2016 στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.
Θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των εταιρειών ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό. Επίσης θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου από την χώρα μας και το εξωτερικό.
Σημαντικά είναι τα ονόματα των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smuggler’s Cove, το οποίο βρίσκεται μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Οι τελευταίοι θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της Tiki Cocktail Culture, ενός από τα μεγαλύτερα POP κινήματα της Αμερικής του 20ου αιώνα. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τον ίδιο τον συγγραφέα και να τον ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.
Επίσης του Peter Holland, σπουδαίου διεθνούς rum blogger (thefloatingrumshack.com), του Michael Landart ( Maria Loca rum bar, Paris), του Agricole Rhum Tour Club, που συμπεριλαμβάνει την Αθήνα για πρώτη φορά στην λίστα με τις πόλεις που επισκέπτεται, αλλά και των σπουδαίων δικών μας ανθρώπων του ρουμιού όπως του Θάνου Προυναρού (International Rum Experts) και της ομάδας του Baba Au Rum, του Μιχάλη Μένεγου, του Νίκου Αρβανίτη και άλλων.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει συνδυασμούς ρουμιού με σοκολάτα , να μιλήσει για ρούμι μπαρ του εξωτερικού, συγκριτικές γευσιγνωσίες, την ιστορία του, αλλά και το πώς παρασκευάζεται το αγαπημένο απόσταγμα. Και φυσικά θα γευτεί πολλά διαφορετικά είδη και στυλ ρουμιού από χώρες όλου του κόσμου αλλά και θα μάθει πως παρασκευάζονται τα δημοφιλέστερα cocktails με ρούμι όπως τα daiquiri, mojito, el predsidente κ.α. Κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.
Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@athensrumfestival.com και στην ιστοεσλίδα www.athensrumfestival.com

You may also like...