Το Φεστιβάλ Δράμας “ταξιδεύει” στα Χανιά

festival_dramasΗ μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων “ταξιδεύει” για μία ακόμα χρονιά στα Χανιά από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου. Tο μεγαλύτερο μέρος των Τμημάτων του 37ου Εθνικού και του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα προβληθεί στη φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, με ελεύθερη είσοδο.
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ Δράμας και η εφημερίδα “Χανιώτικα νέα”.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει σε απογευματινές και βραδινές προβολές, το σύνολο των ελληνικών ταινιών σε όλα τα Τμήματα, αλλά και τα βραβεία του διεθνούς διαγωνιστικού, ενώ από 16 έως και 20 Φεβρουαρίου σε καθημερινές προβολές όλες οι ταινίες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ψηφιακού Βίντεο “Ένας πλανήτης μια ευκαιρία”, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών ταινιών που διαγωνίστηκαν, ήταν ανεξάρτητες παραγωγές, ενώ στο συνολικό πρόγραμμα διαγωνίστηκαν 2 ντοκιμαντέρ και 5 ταινίες κινουμένων σχεδίων
H οικονομική κρίση και η σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα, συνεχίζουν να απασχολούν μία μεγάλη μερίδα των νέων δημιουργών, είτε ως βασική θεματική είτε ως φόντο σε μία Ελλάδα που δοκιμάζεται από ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, έξαρση του εθνικισμού, ρατσισμός, άστεγοι κ.λπ.
Σταθερή θεματική, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι υπαρξιακές αναζητήσεις, το επερχόμενο τέλος, η μοναξιά και η τρίτη ηλικία, ενώ το σύνηθες κινηματογραφικό ταμπού θεμάτων όπως: Παιδικός θάνατος, πώληση βρεφών και αδυναμία των γονιών να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα της κρίσης, απασχόλησαν φέτος αρκετούς από τους Ελληνες σκηνοθέτες. Ωστόσο, όπως και κάθε χρόνο, είναι ευδιάκριτη η τάση για ταινίες χωρίς ξεκάθαρη θεματική, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μία πιο πειραματική ή αντισυμβατική αναζήτηση.

 

You may also like...