Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ στο φεστιβάλ BREAK THE CHAIN!

poΤο BREAK THE CHAIN έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν την εµπορία κι εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.Όσμωσις / Μεταναστεύσεις / ΑΘΗΝΑ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΟΥ Σάββατο 24/10 / 20:30 – 21:00 / Αμφιθέατρο Τεχνόπολις / Είσοδος Ελεύθερη
To Osmosis/Migrations είναι ένα οπτικοακουστικό έργο που βασίζεται σε εικόνες, ήχους και κείμενα σχετικά με την μετανάστευση. To έργο ακολουθεί την πρακτική του “Live Coding”, κατα την οποία οι ήχοι και οι εικόνες διαμορφώνονται σε πραγματικό χρόνο και ο κώδικας του προγράμματος για την επεξεργασία τους γραφεται ή προσαρμόζεται κατά την διάρκεια της εκτέλεσης του έργου.
Η Αθήνα ο σταθμός μου, μας μεταφέρει στον προσωπικό χώρο, στο ‘σπίτι,’ του καθενός όπου μέσα από ζωντανές και ψηφιακές αφηγήσεις γνωρίζουμε την ιστορία, το παρόν και το μέλλον ανθρώπων που ταξίδεψαν και δημιούργησαν τον δικό τους σταθμό στην πόλη της Αθήνας.
Μία performance από τον Γιάννη Ζάννο (συνθέτης-media artist), την Γιολάντα Μαρκοπούλου (σκηνoθέτης), την Βίκυ Μπισμπίκη (προγραμματισμός ανίχνευσης κίνησης και σχεδιασμός σύνθεσης κινούμενης εικόνας) και την ομάδα STATION ATHENS – Ramzan Mohammad, Hossain Amiri, Reza Mohammadi, Reza Muosevi, Aidim Joyimal.
Υπεύθυνες Oμάδας Station Athens: Μαργαρίτα Παπαδοπούλου, Βανίνα Καρβούνη
Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
IΩ / ΙΟ
Κυριακή 25/10 20:00- 20:30 / Παλαιοί Φούρνοι Τεχνόπολις / Είσοδος Ελεύθερη
«Τι καλύτερο είναι μια φορά να πεθαίνει κανένας παρ’ όλες τις μέρες της ζωής του άθλια να πάσχει.»
Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου
Μία κάμερα σε λειτουργία, μία μαρτυρία σε κίνηση, μία στιγμή αφιερωμένη στις γυναίκες θύματα σωματεμπορίας.
Μια performance / work in progress της Γιολάντας Μαρκοπούλου / ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ (concept-σύνθεση) με τη Σοφία Μαυραγάνη (χορογραφία), την Pauline Huguet (performer) και τον Λάμπρο Πηγούνη (μουσική και sound design).
Στα πλαίσια του φεστιβάλ η ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ, θα διοργανώσει τo εργαστήριο Re-flower, με αφορμή το ευρύτερο πρόγραμμα «Re-flower project» το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα παράνομης διακίνησης / trafficking ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης / sex workers στην Αθήνα. Ένας από τους στόχους του εργαστηρίου είναι να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει ευρύτερο κοινό μέσα από παράλληλες δράσεις και μέσα από την επικοινωνία των αποτελεσμάτων του. Η συμμετοχή είναι δωρεάν ωστόσο, απαιτείται προεγγραφή λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων. Για εγγραφές https://www.eventora.com/el/Events/workshop-break-chain-art-thera

You may also like...