Το πρόγραμμα του ΕΜΣΤ για τον Δεκέμβριο

ΕΜΣΤ ΝΕΑ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

 

 

Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος, το ΕΜΣΤ παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα, δράσεις και προγράμματα ξεναγήσεων και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει «ασφαλώς», τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά του COVID-19.

Το πλήρες καλλιτεχνικό πρόγραμμα του μουσείου καταρτίζεται και θα ανακοινωθεί σε Συνέντευξη Τύπου στις αρχές του 2022.

ΕΜΣΤ PROJECT
STEPHAN GOLDRAJCH
ARBRE À PALABRES
15.12.2021–22.05.2022

To ΕΜΣΤ παρουσιάζει την μεγάλη in situ εγκατάσταση του Stephan Goldrajch στο φουαγιέ του μουσείου από τις 15.12.2021 έως τις 22.05.2022. Το Arbres à Palabres (Το Δέντρο της Πλατείας) του Stephan Goldrajch είναι ένα δέντρο φτιαγμένο από κομμάτια πλεκτών, υφαντών και κεντημάτων. Το έχουν δημιουργήσει άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών και κοινωνικών ομάδων που ζουν ή εργάζονται στις γειτονιές γύρω από το μουσείο, αλλά και ένοικοι σε οίκους ευγηρίας ή πρόσφυγες σε παρακείμενες δομές. Το συνεργατικό αυτό πολυφωνικό έργο τέχνης, εκφράζει όλες τις ιστορίες των ανθρώπων που το έφτιαξαν, σηματοδοτώντας τη νέα αρχή του ανοιχτού, συμπεριληπτικού και φιλόξενου ΕΜΣΤ. Η δουλειά του καλλιτέχνη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
H είσοδος είναι δωρεάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΣΤ
ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΜΣΤ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

Η εικαστικός και ειδική σε θέματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης Κατερίνα Ζαχαρoπούλου, γνωστή από την εκπομπή της ΕΤ1 Η Εποχή των Εικόνων, κάθε Πέμπτη και Σάββατο θα ξεναγεί το κοινό στη συλλογή του ΕΜΣΤ.

Κάθε ξενάγηση διαρκεί 2 ώρες. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.
Συμμετοχή με δελτία εισόδου που θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας μισή ώρα πριν από την ξενάγηση. Γενική είσοδος: Κανονικό: 8 €, Μειωμένο: 4 €.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΜΣΤ ΔΡΑΣΗ
DJ++ / BOUNDARY CONDITIONS
ΜΙΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ 23.12.2021 / 20.00-23.00

Στο πλαίσιο της φετινής εορταστικής διοργάνωσης Νύχτα Πολιτισμού του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, το ΕΜΣΤ θα παρουσιάσει ως παράλληλη δράση την οπτικοακουστική παράσταση – εγκατάσταση Dj++ / Boundary Conditions του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Κοντογεωργακόπουλου σε συνεργασία με τον Οδυσσέα Κλεισσούρα, ιδρυτικά μέλη του oneContinousLab.

Στο ισόγειο του μουσείου θα στηθεί ένα εορταστικό Dj set ηλεκτρονικής μουσικής που θα εναλλάσσεται με ηχητικά κολάζ «πειραγμένων» αναφορών σε δημοφιλή μουσικά κομμάτια. Η μουσική θα συνοδεύεται από μια διαδραστική εγκατάσταση σε συγχρονισμό και διάλογο με την μουσική, η οποία θα περιλαμβάνει αλγοριθμικά επεξεργασμένες εικόνες των επισκεπτών και των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του μουσείου. Η δράση επιδιώκει να επεκτείνει την τεχνική και την τέχνη του Djing, συνδυάζοντας πειραματικές μορφές μουσικής παραγωγής με καλλιτεχνικές πρακτικές και εικαστικούς όρους, με στόχο την αλληλεπίδραση με τους ακροατές / θεατές και τον περιβάλλοντα χώρο.

Την ημέρα εκείνη το μουσείο γιορτάζει με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΜΣΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
IMPROVISA – LIFE IN MOTION
ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η επαφή με τη σύγχρονη τέχνη μας ενώνει με τρόπους δημιουργικούς: τα ψυχαγωγικά-εκπαιδευτικά εργαστήρια που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IMPROVISA-Life in Motion ενθαρρύνουν την καλλιτεχνική δημιουργία και αυτοέκφραση μέσα από τη δυναμική του οπτικοακουστικού σχεδιασμού και τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Ενημερωθείτε για τη σειρά εργαστηρίων που ξεκινάει από τον Ιανουάριο του 2022 στο ΕΜΣΤ και εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής με την ομάδα σας στο παρακάτω link:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Φωτογραφίες Arbres à Palabres, Μόνιμη Έκθεση & Κτήριο ΕΜΣΤ: Ολυμπιάννα Μηλιάκη
Φωτογραφία Improvisa: @Improvisaproject

You may also like...