Το «ΜISS JULIE» του A. STRIDBERG στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»

njkml;Ο Δήμος Ηρακλείου σας περιμένει την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» σε μια θεατρική παράσταση που έχει ετοιμάσει για εσάς η Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ». Το «MISS JULIE» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ διαδραματίζεται τη διάρκεια της νύχτας του θερινού ηλιοστάσιου, μιας νύχτας βακχικού γλεντιού και ερωτικού οργίου, όπου ένστικτα και βαθύτερες επιθυμίες κυριεύουν. Το έργο διαπραγματεύεται τόσο τη προαιώνια πάλη του θηλυκού με το αρσενικό όσο και τις αντίπαλες τάξεις. Μια σάπια αριστοκρατία που ξεπέφτει και μια λαϊκή τάξη που ανεβαίνει αδίστακτη. Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30 και η είσοδος είναι στην τιμή των 10€.
Λίγα λόγια για το έργο…
Τρεις άνθρωποι γνώριμοι.Η Miss Julie – η κυρία του σπιτιού – ένας χαρακτήρας σύγχρονος, είναι κατάλοιπο της παλιάς αριστοκρατίας. Θύμα των προβλημάτων της οικογένειας της, των σφαλμάτων και της σύγχυσης της εποχής, των περιστάσεων και της εύθραυστης ιδιοσυγκρασίας της, πλαγιάζει με τον υπηρέτη της, και γι’ αυτό θα εκδικηθεί η ίδια τον εαυτό της, παρακινούμενη από το αίσθημα της τιμής, εκ γενετής ή επίκτητο, από το οποίο χαρακτηρίζονται οι ισχυρές τάξεις.
Ο Jean – ο υπηρέτης – δεν διαθέτει την προκατάληψη της τιμής. Έχει εκπαιδευτεί με βλέψεις για ένα μέλλον αριστοκράτη. Έχει αποκτήσει γνώσεις, εκλεπτυσμένες αισθήσεις και αισθητικό κριτήριο. Νιώθει ξένος ανάμεσα στους ανθρώπους της τάξης του που τους περιφρονεί αλλά ταυτόχρονα τους φοβάται, όπως φοβάται την Christine γιατί ξέρει τα μυστικά του.
Η Christine – η μαγείρισσα και αρραβωνιαστικιά του Jean – είναι μια γυναίκα γεμάτη δουλικότητα, γεμάτη από ηθική και θρησκεία που της χρησιμεύουν ως καμουφλάζ για να φορτώσει στο Χριστό τις αμαρτίες της και να εξασφαλίσει μια καλή δόση συγχώρεσης.
Παρόλο που μεταξύ των τριών αυτών ανθρώπων υπάρχει η ερωτική πράξη, δεν μπορεί να υπάρξει μια ερωτική σχέση με την ευγενή έννοια της λέξης, γιατί οι ψυχές των ανθρώπων αυτών είναι τόσο διαφορετικής ποιότητας.
Παίζουν:
Miss Julie: Δάφνη Ντι Γκρεγκόριο
Jean: Αντώνης Ντούράκης
Christine: Εβίτα Στρατήγη
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κάλια Σταυρακάκη
Κουστούμια: Γιάννης Κουβίδης
Μουσική Επιμέλεια: Έρη Ζερβάκη
Κατασκευή Μασκών: Κάλια Σταυρακάκη
Κατασκευή Σκηνικού: Διαμαντής Μαραθιανάκης

You may also like...