Το Μουσικό Αρχείο της Δόμνας Σαμίου

Την Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023, στις 6:30μμ, συνδεθείτε μέσω zoom για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του Μουσικού μας Αρχείου..

Το Μουσικό Αρχείο της Δόμνας Σαμίου είναι καρπός της πολύχρονης προσπάθειας της Δόμνας Σαμίου για την καταγραφή και διάδοση της παραδοσιακής μας μουσικής. Αποτελείται από τις μουσικές καταγραφές που πραγματοποίησε στην ελληνική ύπαιθρο, τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της, τις ηχογραφήσεις της για τη δισκογραφία και τις συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, ο σύλλογος που ίδρυσε η ίδια το 1981, διαχειρίζεται το Αρχείο αυτό και έχει τη μέριμνα της οργάνωσης και της προβολής του.

Την εκδήλωση οργανώνει το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (IAML-GR) στο πλαίσιο σειράς διαδικτυακών παρουσιάσεων βιβλιοθηκών και αρχείων με μουσικό περιεχόμενο. Στόχος τους είναι η γνωριμία και η προβολή φορέων, ιδρυμάτων και ιδιωτών που διαθέτουν αρχεία / βιβλιοθήκες με κάθε λογής μουσικό υλικό, όπως και ο παραγωγικός διάλογος πάνω σε θέματα που αφορούν τον χώρο.

Θα μιλήσουν:
Σωκράτης Σινόπουλος, πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου
Κούλα Γιαζιτζόγλου, υπεύθυνη του Αρχείου Δόμνας Σαμίου
Συντονιστής: Αλέξανδρος Χαρκιολάκης, διευθυντής Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής & Μέλος Δ.Σ. Ελληνικού Παραρτήματος IAML
Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση.

H παρουσίαση είναι ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω zoom, στον σύνδεσμο
https://us06web.zoom.us/j/86809176832
Για την παρακολούθηση δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σοφία Τσοπάνη (tsopani@mus.auth.gr), Γ. Γραμματέα του παραρτήματος.

You may also like...