«Το Μουσείο Είναι Παντού»

Οι μέρες πλησιάζουν και σύντομα θα μπορείς να δοκιμάσεις την ψηφιακή εφαρμογή (app) ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’, που θα σε ταξιδέψει στον χρόνο, τον πολιτισμό και την ιστορία της Θεσσαλονίκης και της αρχαίας Μακεδονίας

Ως χρήστες της εφαρμογής…

1

θα ανακαλύψουμε μέσω ηχητικής ξενάγησης τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

2

θα περιπλανηθούμε με τη βοήθεια ψηφιακών χαρτών στην πόλη αλλά και σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Μακεδονίας

3

θα κερδίσουμε μοναδικά δώρα από τους πόντους που θα εξαργυρώσουμε κατά την επίσκεψή μας στο Μουσείο.

Γιατί τo Μουσείο είναι ΠΑΝΤΟΥ και είναι για ΟΛΟΥΣ!

Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας για την επιτυχία και τη βιωσιμότητα των μουσείων αναδεικνύεται σήμερα ολοένα και πιο σημαντικός. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών, εμπλουτίζει τη μουσειακή εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του μέσα από μία σύγχρονη εφαρμογή (app) για φορητές συσκευές: κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές παλάμης κ.ά.

Το Μουσείο Είναι Παντού’ είναι η εύχρηστη εφαρμογή που μας ταξιδεύει στον χρόνο και συνδέει άμεσα και αμφίδρομα το Μουσείο με τη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα την Κεντρική Μακεδονία. Το νέο έργο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Κεντρική Μακεδονία 2014-2020’, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό πολιτισμό (e-culture) της χώρας και εκμεταλλεύεται τις νέες ευκαιρίες που προσφέρει η διαδραστική ψηφιακή αφήγηση.

Μέσω της νέας εφαρμογής ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’, ένας ψηφιακός ξεναγός όχι μόνο καθοδηγεί τους επισκέπτες μέσα στο μουσείο αλλά ‘δραπετεύει’ από αυτό και τους συνοδεύει έξω, στις περιηγήσεις τους στην πόλη και τις εκδρομές τους.

Συναρπαστικές αφηγήσεις μάς ταξιδεύουν στον χώρο και τον χρόνο και μας αφηγούνται την ιστορία της πόλης αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά της.

ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡA ΓΙA ΤΟ app

Παίρνοντας τη θέση ενός προσωπικού ψηφιακού ξεναγού, το app λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο Μουσείο, τα εκθέματά του και τους χώρους όπου αυτά ήρθαν στο φως. Αυτό το παιχνίδι περιήγησης διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του χρήστη προσκαλώντας τον, μέσα από μικρές ιστορίες που ζωντανεύουν το παρελθόν, να επισκεφτεί το Μουσείο, να περιπλανηθεί στις γειτονιές της πόλης, να γνωρίσει την αρχαία Μακεδονία.

Με το ‘Μουσείο Είναι Παντού’ ο χρήστης…

θα γνωρίσει επιλεγμένα αντικείμενα του Μουσείου που παρουσιάζονται στις μόνιμες εκθέσεις του

θα εξερευνήσει τους χώρους που αυτά αποκαλύφθηκαν

θα ολοκληρώσει την εμπειρία του συγκεντρώνοντας πόντους που εξαργυρώνονται με δώρα από το Μουσείο

Ο χρήστης παίρνει πληροφορίες μέσα από εικόνες, σύντομα κείμενα, ακουστικές ξεναγήσεις (audioguide) και ψηφιακούς χάρτες. Η έξυπνη διαδραστική εφαρμογή στέλνει ηχητικές ή/και οπτικές ειδοποιήσεις που βοηθούν στην πλοήγηση των επισκεπτών στα εκθέματα και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν αντικείμενα και να τα αποθηκεύουν στην κατηγορία ‘αγαπημένα’ αλλά και να ακολουθούν προτεινόμενες διαδρομές για μια πιο στοχευμένη ξενάγηση.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε 12 διαφορετικές γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Εβραϊκά, Ισπανικά, Κινεζικά, Ρωσικά, Σερβικά και Τουρκικά) σε Android και iOS. Στόχος να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της πόλης αλλά και την πληθώρα των επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό να χαρούν την εμπειρία της νέας εφαρμογής, ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’.

Η ΟΜAΔA

Η νέα εφαρμογή ‘Το Μουσείο Είναι Παντού’ δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με δύο έμπειρες στον χώρο της τεχνολογίας εταιρείες, την Arx.net S.A. και την Hypertech S.A. Οι συνεργάτες εξασφάλισαν ώστε το app να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των σύγχρονων χρηστών και να εξάπτει την περιέργεια για εξερεύνηση. Στηρίζει τη διαφορετικότητα λαμβάνοντας υπόψη τις ποικίλες ανάγκες λόγω διαφορετικής καταγωγής, γλώσσας, ηλικιακής ομάδας, προσωπικών εμπειριών και γνώσεων, επαφής με την τεχνολογία αλλά και ατομικών δυσκολιών και περιορισμών. Στόχος είναι να έχουν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ τη δυνατότητα να συνδυάσουν μια βόλτα στο Μουσείο ή στην πόλη με τη χαρά της ανακάλυψης του παρελθόντος.

Η εφαρμογή θα είναι σύντομα διαθέσιμη δωρεάν για όλες και όλους.

Μείνετε συντονισμένοι!

 

You may also like...