Το μικρό Παρίσι των Αθηνών

mikro_parisi_athinaΈνα φεστιβάλ με επίκεντρο το θέατρο, οριοθετημένο στη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας όπου οι περισσότεροι δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα. To πρώτο μικρό Παρίσι, 9-16 Oκτωβρίου 2013 αφιερώνεται στον Αλμπέρ Καμύ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, καμπαρέ, βαριετέ, συναυλίες, street events με θέατρα δρόμου και άλλα παραστατικά δρώμενα, ζωγράφους του δρόμου, εικαστικές εκθέσεις και εκθέσεις φωτογραφίας, διαλέξεις και φόρουμ με θέμα τον Αλμπέρ Καμύ, τον ιμπρεσιονισμό και τις πολιτιστικές συγγένειες ‘’Αθηνών και Παρισίων’’.
Το 2ο μικρό Παρίσι των Αθηνών 9-19 Οκτωβρίου 2014 έχει θέμα “από την belle epoque στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο 100 χρόνια μετά”. Εντοπίζουμε το μικρό Παρίσι στην περιοχή που εκτείνεται κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθη ως τις πλατείες Καραϊσκάκη και Μεταξουργείου και ως τον σταθμό Λαρίσης, όπου συναντώνται, εδώ και χρόνια, ο Αθηναϊκός αστικός πολιτισμός, η ελληνική λαϊκή παράδοση, οι κουλτούρες των μεταναστών, ταξιδιωτών και επισκεπτών. Πρόκειται για τη γειτονιά του Εθνικού Ωδείου, του Εθνικού θεάτρου, των θεάτρων Άλμα, Αγγέλων Βήμα, Αργώ, Δήλος, Αρχή και άλλων θεάτρων αλλά και χώρων ιστορικής σημασίας όπως του κτιρίου της Φίνος Φιλμ, του μουσικού καφενείου ‘’Ακροβάτης’’ κ.α.
Το πρόγραμμα προετοιμασίας του φεστιβάλ εξελίσσεται καθ’ όλη τη χρονιά από τους διαχειριστές του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου. Εμπνευστής και συντονιστής του φεστιβάλ είναι ο δημιουργός του Αθηναϊκού καλλιτεχνικού δικτύου Μάριος Στρόφαλης

You may also like...