Το Μέγαρο των παιδιών

Poster_cropped_Shakespeare lives in schoolsΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Shakespeare Lives in Schools

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
17:00 & 20:00, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Σε συνεργασία με

Το πρόγραμμα Shakespeare Lives υλοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία
Μια μαθητική «συνομωσία» ως ταιριαστή ολοκλήρωση του έτους Σαίξπηρ, σε συνεργασία με το British Council: μαθητές 20 σχολείων της Αττικής παρουσιάζουν την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 5 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ, τη δική τους προσέγγιση στο έργο του μεγάλου Βάρδου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Το Μέγαρο των Παιδιών.

Αν και έχουν περάσει τέσσερις ολόκληροι αιώνες από το θάνατό του, ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616) είναι πάντα επίκαιρος και εξακολουθεί σήμερα, στον 21ο αιώνα, να μας «μιλάει» για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Αττικής κλήθηκαν να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες, βασίζοντας την έμπνευσή τους στο έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα. Οι δημιουργίες αυτές (θεατρικά έργα, χορευτικά, βίντεο κ.λπ.) παρουσιάζονται στο κοινό και, μέσα από την καθαρή, φρέσκια ματιά των παιδιών, ο Σαίξπηρ ζωντανεύει και μάς φανερώνει νέες ιδέες και σκέψεις.
Γενική είσοδος
3 €

Πληροφορίες
www.megaron.gr
210 72 82 333

Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens
https://www.britishcouncil.gr/programmes/shakespeare-lives/about

You may also like...