Το Μέγαρο των παιδιών

«Γνωρίστε την Ορχήστρα!»
Μια μουσική-εκπαιδευτική προσφορά
του Μεγάρου σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων
Τηλέμαχος Κρεβάικας │Αφηγητής
Σοφία Τοπούζη│Επιμέλεια–κείμενα–μετάφραση–εισαγωγή
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Βλαδίμηρος Συμεωνίδης│Μουσική διεύθυνση
Μια σημαντική εκπαιδευτική προσφορά του Μεγάρου, μέσα από δύο πρωινές συναυλίες στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης: στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και της κοινωνικής πολιτικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, 2.000 παιδιά και οι δάσκαλοί τους από Δημοτικά και Γυμνάσια αποκεντρωμένων περιοχών της Αττικής και με διαπολιτισμικό προσανατολισμό προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της ανοιχτής προς το ευρύ κοινό συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στις 11:30 το πρωί.
Στις δύο ειδικές μουσικές εκδηλώσεις της 25ης και 26ης Ιανουαρίου, οι νεαροί ακροατές, με τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, αλλά και του ηθοποιού Τηλέμαχου Κρεβάικα σε ρόλο αφηγητή, γνωρίζουν τις ομάδες οργάνων της συμφωνικής ορχήστρας μέσα από τον «Οδηγό ορχήστρας για νέους» του Μπρίττεν και τον «Πέτρο και τον Λύκο» του Προκόφιεφ. Την επιμέλεια της εκδήλωσης, τη συγγραφή και μετάφραση των κειμένων υπογράφει η Σοφία Τοπούζη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ, η οποία παρουσιάζει επίσης την εισαγωγική ομιλία της συναυλίας.
Τις συναυλίες προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν μαθητές από τα εξής σχολεία: 6ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού, 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών, 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα, Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων, Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου, 112ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Γκράβα), 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μάνδρας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου.
Σε όλους τους μαθητές διανεμήθηκε έντυπο εκπαιδευτικό υλικό με την υποστήριξη
Η εκδήλωση Κυριακή πρωί στο Μέγαρο-«Γνωρίστε την ορχήστρα» που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της δημοφιλούς Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο του Κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.
Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr ● www.koa.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr ● https://www.pinterest.com/megaronathens/ ●
https://twitter.com/MegaronAthens

 

You may also like...