Το Μάγουλο της Παναγίας – Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Μάγουλο της Παναγίας

Παρουσίαση του βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Άγρα παρουσιάζουν το βιβλίο του Παντελή Μπουκάλα «Το Μάγουλο της Παναγίας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Μπορεί ο Γεώργιος Καραϊσκάκης να είναι θρύλος ή μύθος, ωστόσο είναι και κάτι πολύ ουσιωδέστερο από αυτό. Είναι ιστορία. Ο βίος του, ένοπλος από πολύ μικρή ηλικία και έως τον θάνατό του στο Φάληρο, στις 23 Απριλίου 1827, μας κληροδότησε, κατά τον συγγραφέα, την πυκνότερη και διαυγέστερη σύνοψη του Αγώνα. Τον πολύτροπο άντρα, τον φιλόδοξο κλέφτη, έναν δαιμόνιο, ποικίλο Έλληνα, τον έκανε επαναστάτη η ίδια η Επανάσταση, με τις τεράστιες ψυχικές και πνευματικές δυνάμεις που απελευθέρωσε.

«Το Μάγουλο της Παναγίας», ένα πεζογράφημα θεατρικής μορφής, αποτελεί μια αυτοβιογραφική εικασία που αρδεύεται εξίσου από τη φαντασία και τις πολλές διαθέσιμες μαρτυρίες, ιστοριογραφήματα, δημοτικά τραγούδια, λαογραφικές αναφορές κ.ά.

Για όσους δεν μπορούν να παραβρεθούν, η εκδήλωση μεταδίδεται με live streaming από την σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Για το βιβλίο μιλούν οι:

Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Ιστορικός

Πάνος Μανιώτης, Φιλόλογος

και ο συγγραφέας, Παντελής Μπουκάλας

Συμμετέχει ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Μουσικός

Ημερομηνία

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021, 19:30

Διεύθυνση

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

Είσοδος

Eίσοδος ελεύθερη με απαραίτητη προκράτηση. Το Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης είναι COVID FREE (είσοδος μόνο επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης)

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: (2103680052) www.hau.gr

“Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, παρακαλούμε ενημερώστε την Ελληνοαμερικανική Ένωση στο 210-3680900, ή καλέστε τον άμεσο αποστολέα του συγκεκριμένου δελτίου. Θα φροντίσουμε αμέσως να μη λάβετε ξανά παρόμοιο υλικό εκτός εάν υπάρξει νεότερη δήλωσή σας ότι επιθυμείτε την επανάληψη των αποστολών”.

“If you do not wish to receive this information from the Hellenic American Union, please notify us at 210-3680900, or notify the person in charge of sending this information. We will ensure that you do not receive any further information, unless you instruct us otherwise”.

You may also like...