« ΤΟ ΚΥΜΑ» στο ΚΘΒΕ

ΤΟ ΚΥΜΑΤο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, το έργο «Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς, στο νέο Υπερώο της Eταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013.
Το Κύμα βασίζεται σε ένα πραγματικό πείραμα που διεξήγε με τους δεκαπεντάχρονους μαθητές του ο συγγραφέας Ρον Τζόουνς, ως καθηγητής ιστορίας στο Λύκειο Κάμπερλι, στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια το 1967. Ένα πείραμα που, διερευνώντας τον φασισμό, είχε ως στόχο να αποδείξει ότι οι άνθρωποι μετατρέπονται εύκολα σε όχλο που μπορεί να χειραγωγηθεί. Ένα παιχνίδι ρόλων, που γρήγορα έλαβε τεράστιες διαστάσεις ξεφεύγοντας από κάθε έλεγχο…
Το πείραμα του «Τρίτου κύματος» αποτέλεσε το θέμα της κινηματογραφικής ταινίας Το Κύμα (Die Welle), του ντοκιμαντέρ Lesson Plan, καθώς και του μυθιστορήματος του Τοντ Στράσερ, «Το Κύμα»,  το οποίο  έχει μεταφραστεί και κυκλοφορήσει σε 23 γλώσσες και έχει προταθεί ως κείμενο ανάγνωσης σε σχολεία της Γερμανίας και του Ισραήλ. Ο Ρον Τζόουνς, μεταφέροντας την προσωπική εμπειρία του από το πείραμα, έγραψε το αντίστοιχο θεατρικό κείμενο, το οποίο παρουσιάζεται από το ΚΘΒΕ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας
Μετάφραση: Ελπίδα Βιάννη
Σκηνικά: Κώστας Αρώνης
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
ΦωτισμοίΣτέλιος Τζολόπουλος
Κίνηση: Κώστας Γεράρδος
Βίντεο: Γιάννης Πειραλής
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Γρίβα
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Δημήτρης Σιακάρας
(Κύριος Τζόουνς), Έκτωρ Καλούδης (Ο Διευθυντής του σχολείου), Μαρία Καραμήτρη (Κυρία Τζόουνς), Πάολα Μυλωνά (Βίκυ), Χρύσα Τουμανίδου (Όλγα), Ανδρέας-Άγγελος Καρανικόλας (Χρόνης), Χάρης Παπαδόπουλος (Βίκτωρ), Τρυφωνία Αγγελίδου (Μάρτα), Λίλα Βλαχοπούλου (Ζωή), Ελένη Κιλινκαρίδου (Νατάσα), Γιάννης Σαμψαλάκης (Άκης).
Στην παράσταση συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ: Σταυριάννα Παπαδάκη (Ειρήνη), Ελένη Μισχοπούλου (Κατερίνα), Γιάννης Κολόι (Αρτάν), Αίγλη Κατσίκη (Κάτια), Θανάσης Ρέστας (Ηλίας).

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Τετάρτη & Κυριακή 19.00
Πέμπτη & Παρασκευή 21.00
Σάββατο 18.00 & 21.00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό/Ομαδικό/Άτομα άνω των 65: 8 ευρώ
Κάρτα Ανεργίας: 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
Ταμεία  και ιστοσελίδα ΚΘΒΕ www.ntng.gr
Viva
τηλ. 13855 & www.viva.gr
Kαταστήματα PublicΘεσσαλονίκης, www.public.gr
Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33
Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos

Σε περίπτωση τηλεφωνικής κράτησης, η προσέλευση στο θέατρο πρέπει να γίνει μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Η αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας (Visa & Mastercard) για όλες τις παραστάσεις μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε από τα ταμεία των θεάτρων, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του ΚΘΒΕ (www.ntng.gr).

Ώρες λειτουργίας ταμείων
E
ταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ
Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-21.30 μ.μ
Τηλέφωνα κρατήσεων- Πληροφορίες: 2315 200200 & 2310 223785
E
ταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2)

Χορηγοί Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε., ΕΡΤ 3 ,  to ποντικι, Μακεδονία, protagon.gr, ONLYTHEATRE.GR, MEDIASOUP.GR, ναυτεμπορικη. gr, click@life,  ιν2life.gr, culturenow.gr, Ως3, eξωστησ
Με την Υποστήριξη TV100, FM100,  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, thessalonikicityguide.gr, ΖΥΘΟΣ

You may also like...