«Το Θεριό του Ταύρου» από τη Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου

poster-therio-(theros-2014)19, 20, 21 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»
Το διαχρονικό θεατρικό έργο «Το Θεριό του Ταύρου» του σατιρικού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.
Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τη στήριξη του Δήμου, οι παραστάσεις θα δοθούν  το Σάββατο 19, την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» με ώρα έναρξης τις 21:30 (είσοδος από Λ. Πλαστήρα).
Το έργο
«Το Θεριό του Ταύρου», ένα από τα πιο σημαντικά έργα της τουρκικής λογοτεχνίας με οικουμενικό, όμως, χαρακτήρα, γράφτηκε αρχικά ως διήγημα το 1953, αφορά σε μία καυστική κωμωδία όπου οι ήρωες είναι πρόσωπα καθημερινά, εύκολα αναγνωρίσιμα τα οποία, όπως όλοι μας, βιώνουν φόβους, αδυναμίες, αδιέξοδα και αναζητούν λύσεις που θα τους βοηθήσουν τα επιβιώσουν. Ήρωας του «Θεριού του Ταύρου» ο αγαθός Νουρής που πιέζεται βασανιστικά από την οικογένειά του να αντιμετωπίζει τον σκληρόκαρδο σπιτονοικοκύρη του, καταγγέλλοντάς τον στην αστυνομία. Κωμικοτραγικές συμπτώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα θα αλλάξουν τη ζωή του. Τί ρόλο μπορεί, όμως, να διαδραματίσει σ’ αυτό το παιχνίδι ζωής το «Θεριό του Ταύρου»; Έχει ανάγκη η κοινωνία μας από «θεριά»;
Η συνέχεια επί σκηνής…
Μετάφραση: Έρμος Αργαίος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Αφίσα- πρόγραμμα: Χρυσόστομος Σπετσίδης
Ήχος – Φωτισμός: Δημήτρης Καρπούζης
Παίζουν: Ελένη Βακεθιανάκη, Μάριος Διονέλλης, Μαρία Ζαννιά
Αντιγόνη Καμπάνη, Δημήτρης Κολοτούρος, Χάρης Λεοντάκης
Κατερίνα Μηναδάκη, Κώστας Παπάζογλου, Ειρήνη Τσάκα
Ελίνα Φαρσάρη, Μιχάλης Φουργιαλάκης και Ιορδάνης Δημητριάδης
(Αντί εισιτηρίου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα,
που δεν έχουν λήξει τα οποία θα διατεθούν σε άπορους συμπολίτες μας από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου).

You may also like...