Το θέατρο Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής

Raimonda, Semizorova-00005-5Ο ΜΑΓΙΚOΣ ΚOΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΘΕAΤΡΟΥ ΜΠΟΛΣOΪ
ΣΤΟ ΜEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚHΣ ΑΘΗΝΩΝ
Εντυπωσιακά εκθέματα του Μπολσόι στο ΜMA

Ημερομηνίες: εγκαίνια 19 Δεκεμβρίου 2016
Διάρκεια έκθεσης: 19/12/2016–12/2/2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 10.00–14.00, Τρίτη–Κυριακή: 17.00–21.00
Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή
στις 24/12, 31/12/2016, 1, 2, 3/1 και 6/1/2017
Τόπος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Νέος Εκθεσιακός Χώρος – επάνω επίπεδο)

Τιμές εισιτηρίων: 5 € (κανονικό), 3 € (μειωμένο)

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι
Ο ΜΑΓΙΚOΣ ΚOΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕAΤΡΟΥ ΜΠΟΛΣOΪ
ΣΤΟ ΜEΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚHΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το Θέατρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου έλαμψαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος, φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι».

Το Θέατρο Μπολσόι ιδρύθηκε ως θεσμός το 1776 και έχει φιλοξενήσει τις πρώτες παραστάσεις έργων διάσημων δημιουργών που καθόρισαν και επηρέασαν το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό τα κοστούμια που φόρεσαν σπουδαίοι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, μακέτες σκηνικών, αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις παραστάσεις κ.ά.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά μοναδικά όσο και εντυπωσιακά εκθέματα, όπως το φόρεμα της κορυφαίας μπαλαρίνας Μάγιας Πλισέτσκαγια στην παράσταση Άννα Καρένινα ή τα παπούτσια μπαλέτου που φορούσε η Εκατερίνα Μαξίμοβα στον Καρυοθραύστη, που φέρουν αυτόγραφο της θρυλικής χορεύτριας.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, εντάσσεται στις εκδηλώσεις του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 19 Δεκεμβρίου. Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό στις 20 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Φεβρουαρίου.
Χορηγοί επικοινωνίας

You may also like...