«Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo»

Το Εθνικό Θέατρο οργανώνει φέτος μια σειρά από συζητήσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την τέχνη. Η πρώτη συζήτηση που θα ανοίξει αυτόν τον κύκλο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλλερ, με θέμα:«Το ελληνικό θέατρο στην εποχή του #MeToo».

Το #MeToo έχει φέρει δυναμικά στον δημόσιο διάλογο ζητήματα δικαιωμάτων, συμπερίληψης, ορατότητας, ισότητας και φεμινισμού. Η συζήτηση στοχεύει να εστιάσει στις αλλαγές που έχει φέρει αυτό το κίνημα στο θεατρικό τοπίο, αλλά και σε προτάσεις που μπορεί να ανοίξουν νέα μονοπάτια στον μακρύ και συχνά δύσβατο δρόμο της ισότητας και της συμπερίληψης στην τέχνη.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος και οι εξής ομιλήτριες και ομιλητές: η ηθοποιός, χορογράφος και σκηνοθέτρια Φένια Αποστόλου, η σκηνοθέτρια Ιώ Βουλγαράκη, ο ηθοποιός και σεναριογράφος Γιώργος Καπουτζίδης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ΑκύλλαςΚαραζήσης, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου «Προσκήνιο» Δημήτρης Καραντζάς, η τραγουδίστρια και ηθοποιός ΊντραΚέιν, η ηθοποιός ΡένιαΛουιζίδου, ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σ.Ε.Η. Σπύρος Μπιμπίλας, η ηθοποιός Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη.Τη συζήτηση θα συντονίσει η δραματουργός και σύμβουλος καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Σοφία Ευτυχιάδου.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν και δημοσιογράφοι από ΜΜΕ που θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό με δελτία εισόδου τα οποία θα διατίθενταιδωρεάναπό τα ταμεία του κτηρίου Τσίλλερ επί της οδού Μενάνδρου,την ίδια μέρα (3 Οκτωβρίου) από τις 17.30. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

You may also like...