Το Εθνικό Θέατρο αποχαιρετά την Κίττυ Αρσένη

Έφυγε από την ζωή, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η γνωστή ηθοποιός και αγωνίστρια Κίττυ Αρσένη, η οποία τους τελευταίους μήνες ήταν μέλος του νεοσυσταθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.
Η Κίττυ Αρσένη γεννήθηκε στο Αργοστόλι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της το 1958, συμμετείχε σε παραστάσεις σε πολλά θέατρα της Αθήνας.  Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ). Ένα χρόνο αργότερα, διέφυγε από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετά τη πτώση της χούντας επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά θέατρα της πρωτεύουσας. Υπήρξε γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου. Μεταξύ των συγγραφικών της έργων ξεχωρίζει το βιβλίο «Μπουμπουλίνας 18», μια αυτοβιογραφική μαρτυρία για τις συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας, στην οδό Μπουμπουλίνας.
Ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο συμμετείχε από το 1983 έως το 1995 σε περισσότερες από 10 παραστάσεις, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους ανάμεσά τους και την Πενία στον Πλούτο του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι το 1985. Από τον Μάιο του 2013 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Σωτήρης Χατζάκης, και όλο το προσωπικό (καλλιτεχνικό, διοικητικό και τεχνικό) εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους δικούς της ανθρώπους.
Πληροφορίες για τον Τύπο
Τμήμα Προβολής και Επικοινωνίας
Τ: 210 5288164, 2105288168

You may also like...