το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

9th-ISFFA-800Το Caid- Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών από 19 έως 25 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, περιλαμβάνοντας και φέτος μια ποικιλία από αξιόλογες επιστημονικές ταινίες από όλο τον κόσμο.
Είσοδος Ελεύθερη
Το Φεστιβάλ έχει ως σλόγκαν «Η επιστήμη στην καθημερινή ζωή». Οι ταινίες που θα διαγωνιστούν καλύπτουν τις εξής θεματικές ενότητες: Βιολογία, Επιστήμη και Τέχνη, Περιβάλλον, Επιστήμη και Εκπαίδευση, Νέες Τεχνολογίες, Αστρονομία και Επιστήμη και Κοινωνία. Όπως κάθε χρόνο, θα απονεμηθούν βραβεία σε πέντε κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Τέχνης, Επικοινωνίας της Επιστήμης, και Κοινού.
Θα παρευρεθούν καταξιωμένοι επιστήμονες από διάφορους επιστημονικούς κλάδου, ενώ θα έχουμε την χαρά να παρακολουθήσουμε τις ομιλίες τους κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.
Ποιο συγκεκριμένα θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι:
• Χαραλαπία Μπολέτη, Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ «Τα μικρόβια: Εχθροί και Φίλοι»
• Μαριάννα Στραπατσάκη, Ζωγράφος – Βιντεοκαλλιτέχνης «Η χρήση της τεχνολογίας στην Τέχνη»
• Πάνος Πάτσης, Δρ Αστροφυσικός, Διευθυντής Ερευνών «Δομή και εξέλιξη των Γαλαξιών»
• Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου – «Η Ελληνική σκέψη στην κοινωνία της πληροφορίας»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό, και έχει στόχο την προώθηση της επιστήμης χρησιμοποιώντας ένα απλό και άμεσο μέσο όπως ο κινηματογράφος.
Ιστοσελίδα http://www.caid.center/
FB https://www.facebook.com/caid.centre

You may also like...