Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την τρίτη του χρονιά στο λόφο της  Άνω Σύρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ» ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την τρίτη του χρονιά στο λόφο της  Άνω Σύρου.

Από τις 19 έως τις 25 Αυγούστου οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πέντε  συναυλίες με μοναδικό και αξεπέραστο χαρακτήρα.  Από το καθηλωτικό ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου μέχρι τις μαγευτικές συμπράξεις άρπας και όμποε, έως τους ανατρεπτικούς αυτοσχεδιασμούς πάνω σε πασίγνωστα κινηματογραφικά θέματα. Μοναδική εμπειρία και η παράλληλη εκδήλωση στο Ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους, στην Ερμούπολη, εκεί όπου ο βωβός κινηματογράφος συνάντησε ξανά το κινηματογραφικό όργανο.

Το φετινό Φεστιβάλ χαρακτηρίστηκε από τις επιτυχημένες μετακλήσεις ιδιαίτερα αξιόλογων καλλιτεχνών από χώρες με μεγάλη παράδοση στο εκκλησιαστικό όργανο (Αυστρία, Πολωνία, Ελβετία), αλλά και τις ερμηνείες σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι πρωτότυπες ιδέες και οι συμπράξεις, αλλά και ο εξωστρεφής χαρακτήρας του, το καθιστούν πλέον αδιαμφισβήτητο πόλο έλξης ενός δημιουργικού και ανήσυχου κοινού.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο της διοργάνωσης, είναι ότι η επισκεψιμότητα στο μεσαιωνικό οικισμό τις ημέρες των συναυλιών του Φεστιβάλ υπερδιπλασιάστηκε (132%), ενώ η αύξηση προσέλευσης επισκεπτών, σε σχέση με το ΑΝΩ 2018, άγγιξε το 26%. Η Έρευνα Ικανοποίησης Κοινού 2019 συνεχίζεται και διαδικτυακά: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfJLX2Sb0EyB6Gr-fgJMpUyH6f7vFLpEjT7FiuMJQ6L_elMPA/viewform

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση της φετινής διοργάνωσης και υπόσχεται -στο άμεσο μέλλον- την αναβάθμιση της πολιτιστικής εμπειρίας που προσφέρει στο κοινό του. Αυτή θα έρθει πρωτίστως  μέσα από την προγραμματισμένη άμεση και πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του εκκλησιαστικού οργάνου, καθώς και την τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Και τα δυο σημαντικά αυτά έργα υλοποιούνται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης

Η ιστοσελίδα του Φεστιβάλ :  https://anofestival.gr/

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ 2019 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Διοργάνωση: Καθολική Επισκοπή Σύρου, Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου

Συνδιοργανωτές:  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Δωρητής:  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Χορηγοί: Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού,  Υπουργείο Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, REVOIL, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, ΓΑΔ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, Φυτώριο GREEN TO GREEN

Σε συνεργασία με: Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Goethe-Institut, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ORION AMKE

Χορηγός ΜετακίνησηςBLUE STAR FERRIES, SEA JETS

Χορηγοί ΕπικοινωνίαςΕΡΤ3, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ 9,84, ΘΕΜΑ RADIO, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, MUSIC PAPER, ART & PRESS, ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, CYCLADES24, SYROS TODAY, SYROS AGENDA, NAXOS TIMES, ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE, EMPNEUSI 107 FM

You may also like...