Το ΒΡΑΒΕΙΟ NOSSIDE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

nosidaΈνας διεθνής διαγωνισμός ποίησης προς τιμήν της Ποιήτριας από τη Μεγάλη Ελλάδα στην τριακοστή του έκδοση.
Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, ώρα 19:00
Auditorium Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, Πατησίων 47
(έναντι Πολυτεχνείου)
Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το Centro Studi Bosio του Ρηγίου της Καλαβρίας, παρουσιάζει, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα τον Διεθνή ποιητικό διαγωνισμό Nosside ο οποίος τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO.
Για τον διαγωνισμό θα μιλήσουν:
Ο Καθηγητής Pasquale Amato, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Βραβείου Nosside
Η Δρ Γεωργία Καρβουνάκη, Εκπρόσωπος του Βραβείου στην Ελλάδα
Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής – δοκιμιογράφος.
Ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής – κριτικός λογοτεχνίας.
Το Διεθνές Βραβείο Ποίησης Nosside – το όνομα του οποίου ανάγεται στην Νοσσίδα, ποιήτρια των Επιζεφυρίων Λοκρών του 3ου π.Χ. αιώνα – ιδρύθηκε το 1983 σε συνεργασία με το Centro Studi Bosio του Ρηγίου της Καλαβρίας και τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO.
Όραμα του Βραβείου Nosside και πολιτισμική στρατηγική του είναι το άνοιγμα προς όλες τις γλώσσες του κόσμου, η απόδοση ισοτιμίας σε όλες τις εθνικές και μειονοτικές διαλέκτους και η διατήρηση της γλωσσικής πολυμορφίας του πλανήτη μας μέσα από την ποίηση.
Πέραν των πέντε επισήμων γλωσσών του θεσμού (ιταλικά, αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και πορτογαλικά) θα άξιζε να αναφερθεί και η σταθερή αύξηση των συμμετοχών: στα 30 χρόνια ύπαρξης του Διαγωνισμού συμμετείχαν 97 χώρες με ποιήματασε περισσότερες από 120 γλώσσες!
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Nosside με τη δική του θετική συμβολή προτείνει μία εναλλακτική παγκοσμιοποίηση για τη διασφάλιση και προώθηση της ανθρώπινης δημιουργικής πολυφωνίας πριν αυτή εξαφανιστεί.

You may also like...