Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο

 

babylon_low_resΈλληνες και Γερμανοί, με στόχο τη γεφύρωση του νεόδμητου και διακριτού χάσματος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας τον τελευταίο καιρό, ίδρυσαν τον Απρίλιο του 2015 τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο «Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.».
Ως πρώτη δραστηριότητα του Συνδέσμου θα είναι το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ HELLAS FILMBOX BERLIN, το οποίο θα πραγματοποιείται ετησίως στο Βερολίνο. Το Βερολίνο αποκτά Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου! Το HELLAS FILMBOX BERLIN ιδρύθηκε την άνοιξη του 2015,με στόχο να φέρει σε επαφή το γερμανικό κοινό
με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας και πρόκειται να διεξαχθεί μεταξύ 21 και 24 Ιανουαρίου 2016 στο Babylon, έναν από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς κινηματογράφους του ανατολικού Βερολίνου.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συλλόγου που αποτελεί μια σύμπραξη Γερμανών, Ελλήνων και ελληνικών φορέων της πόλης. Η ομάδα του HELLAS FILMBOX BERLIN σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, στις 12.00, στο Υπουργείο Εξωτερικών (Βας. Σοφίας 1, Αθήνα, Αίθουσα Βενιζέλου), όπου θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του εγχειρήματος.
Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για εμάς.
Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού, κινηματογραφιστές κ.α.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης.
(Στα συνημμένα αρχεία περιλαμβάνεται αναλυτικό Δ.Τ., αρχείο με δηλώσεις καλλιτεχνών, εκπροσώπων φορέων κ.λπ., καθώς και φωτογραφικό υλικο)
Παρακαλώ, επιβεβαιώστε την παρουσία σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
η Ομάδα του HELLAS FILMBOX BERLIN
Deutsch-Griechische Kulturassoziation e.V.
Πρόεδρος Συλλόγου: Holger Ehlers (Καλλιτεχνικός διευθυντής “Apassionata”)
Διευθυντής Φεστιβάλ: Αστέρης Κούτουλας (Παραγωγός και σκηνοθέτης)
Διευθυντής Φεστιβάλ (Ελλάδα): Μιχάλης Αργυρού (Εικαστικός, “Βeton7”)
Εκπρόσωποι Τύπου
Katharina Krist, katharina@asti-music.de, +49 (0)178 827 5634 (Βερολίνο)
Εύα Μικροπούλου, eva.micro@gmail.com, +49 (0) 176 2181 88 54 (Βερολίνο)
Νόρα Ράλλη, nrhellasberiln@gmail.com (Ελλάδα)

You may also like...