Το ‘Α’ του STEAM στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

A for Art!
Το ‘Α’ του STEAM στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Science- Επιστήμη
Technology- Τεχνολογία
Engineering – Μηχανική
Mathematics- Μαθηματικά

Αλήθεια, πως μπορεί να συνδεθεί η Τέχνη με την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά;

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση S.T.E.M. (E3STEM- Sience| Technology| Engineering| Mathematics- www.e3stem.edu.gr) συνδιοργανώνουν καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες!

Εργαστήρια STEΑM

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές:
Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού
Α ,Β Γυμνασίου

Τα εργαστήρια STEΑM είναι μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε διαδραστικά και αλληλεπιδραστικά εργαστήρια για να μάθουν πώς η Τέχνη συμβάλλει στη δημιουργία ή στην κατανόηση ενός επιστημονικού ζητήματος και πώς αναπτύσσεται η Υπολογιστική σκέψη μέσα από την Τέχνη.

Οι προσωπογραφίες του Van Gogh και οι selfies των millennials.
Τα avatars στα social media και οι μάσκες των ηθοποιών στο Αρχαίο Θέατρο.
Ένα μηχανοκίνητο προσθετικό μέλος μπορεί να αποτυπώσει τη φαντασία ενός μικρού παιδιού στο χαρτί;
Πώς μία ακολουθία αριθμών, όπως αυτή του Φιμπονάτσι, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πάντα γύρω μας;
Όταν η Τέχνη συναντά την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τα Μαθηματικά, τότε η έμπνευση, η έκφραση, η σκέψη, οι ιδέες, η φαντασία, οι κατασκευές και η δημιουργικότητα που πηγάζουν από τον μαθητή, αποτελούν θεμέλια αναζήτησης γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων και στάσεων στο σύγχρονο επιστημονικό, τεχνολογικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.
Ο μαθητής σχεδιάζει, κατασκευάζει, δημιουργεί και αναπτύσσει την συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να διαμορφωθεί μελλοντικά σε έναν Υπεύθυνο Πολίτη με αυτοπεποίθηση και κριτική σκέψη.

Κι έτσι το A (for Art) βρίσκει το χώρο του στο STEAM!

Σχεδιασμός- Επιμέλεια- Συγγραφείς Δραστηριοτήτων: Δρ. Σαράντος Ψυχάρης, Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης

Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM (Ε3STEM).
Ο βασικός σκοπός της Ένωσης είναι η διάδοση της επιστημολογίας, της μεθοδολογίας και της διδακτικής αναπλαισίωσης του S.T.E.M και η διατύπωση έγκυρων προτάσεων σχετικά με την υλοποίηση διδακτικών μοντέλων S.T.E.M σε επίπεδο επιμορφώσεων, σεμιναρίων και προτάσεων για διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται ή μπορούν να ενταχθούν στην επιστημολογία του STEM σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με βασική αρχή την επιστημονική εγκυρότητα των προτάσεων και την αξιοπιστία τους.
Πληροφορίες – Συμμετοχή
FOLLOW MCF
ON SOCIAL MEDIA

You may also like...