Τον Ιούνιο στην Αθήνα η έκθεση του Μιχαήλ Ρωμανού για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

MIXAIL_ROMANOSToν Ιούνιο στην Αθήνα η έκθεση του Μιχαήλ Ρωμανού
για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα !
Η εικαστική έκθεση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, που προετοιμάζει ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, στην Αθήνα.
Ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης… έχει ήδη ολοκληρώσει μία ενότητα έργων εμπνευσμένη από την Δυτική Ζωφόρο του Παρθενώνα, με αποκλειστικό σκοπό την παρουσίαση τους όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις !!!
Ο Μιχαήλ Ρωμανός φιλοδοξεί να παρουσιάζει μέσα από τα έργα του, το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα…
Ο καλλιτέχνης έχει ήδη συνεργαστεί με το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ως επιμελητής σε εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ έχει αρχίσει να ασχολείται με τη συγκεκριμένη θεματολογία από το καλοκαίρι του 2012, όταν συμμετείχε στην εικαστική έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που φιλοξενήθηκε πέντε ολόκληρους μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου !
Η πρώτη παρουσίαση της ενότητας των καινούργιων έργων του Μιχαήλ Ρωμανού υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Τεχνών “Foundation for P” ενώ ο ίδιος συνεχίζει να δημοσιεύει κείμενα του για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα!
Όπως αναφέρει ” Ως άνθρωπος των τεχνών και μέσα από τα έργα μου, προσπαθώ να περάσω το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και να ευαισθητοποιήσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού, η οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί …”

You may also like...