“Τι φεγγάρι απόψε!” Εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

thumbnail.php6Μουσικό δείπνο με την  αυγουστιάτικη πανσέληνο  στη μοναδική πανοραμική  αυλή της οικίας Μπορλότου» στα Άνω Λεχώνια
Κάτι τέτοιες νύχτες, με το αυγουστιάτικο φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε» και ν’ απολαύσουμε τη μαγεία της φύσης, είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Και η πανσέληνος του Αυγούστου,  το πιο λαμπρό και το πιο αισθαντικό φεγγάρι του χρόνου,  πάντα άκρως μοναδική έχοντας  ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει: είναι συνήθως «έγχρωμη». Ειδικά λίγο μετά την ανατολή της αλλά και προς τη δύση της, όταν αρχίζει να παίρνει κάτι από το χρώμα της πορφύρας. Είναι στ’ αλήθεια παράξενο πως το φεγγάρι δίχως να είναι «πηγή ζωής», όπως ο ήλιος, εν τούτοις του κλέβει την παράσταση. Και όχι μονάχα αυτό. Του κλέβει στην κυριολεξία και το φως. Γιατί η Σελήνη δεν έχει δικό της φως, είναι ετερόφωτη και παθητική. Αυτό που εμείς βλέπουμε σαν φωτεινό σώμα είναι η αντανάκλαση από το φως του ήλιου που πέφτει επάνω της. «Φοράει την προσωπίδα του Ηλιου», όπως λέει λέει ο Οδυσσέας Ελύτης.
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου με αφορμή το πιο ολόγιομο και φωτεινό φεγγάρι του χρόνου, το αυγουστιάτικο, οργανώνει δείπνο με ζωντανή μουσική στη δροσόλουστη αυλή με τη μαγευτική θέα της «οικίας Μπορλότου» στα Άνω Λεχώνια, το προσεχές Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 9 το βράδυ. Πρόκειται για το  πολιτιστικό χώρο του Λ.Ε.Β.,  μετά τη δωρεά του Σταύρου και της Τζένης Μπορλότου, στον οποίο ήδη οργανώθηκαν  αρκετές εκδηλώσεις με στόχο να γνωστοποιηθεί ευρύτερα η  νέα ταυτότητά  του προσφέροντας ανάσες δροσιάς, ξεκούρασης και ψυχαγωγίας στο κοινό.
Με την προσεχή εκδήλωση «Τι φεγγάρι απόψε!»τίτλος δανεισμένος από την Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου,   κλείνει ο κύκλος  των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων και  το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση  σε όσους αγαπούν την γαλήνη της ομορφιάς της φύσης να δηλώσουν συμμετοχή για ένα μοναδικό δείπνο, όπου θα απολαύσουν τη δροσερή ατμόσφαιρα της αυλής του πηλιορείτικου αρχοντικού σ’ ένα  πανοραμικό και πανέμορφο περιβάλλον με  συντροφιά την πανσέληνο  και απαλή ζωντανή μουσική. Ο γνωστός πιανίστας   Νίκος  Παπαθανασίου  υπόσχεται ένα υπέροχο ρομαντικό μουσικό ταξίδι  με γνωστές μεγάλες επιτυχίες από την μουσική του κινηματογράφου με τη συνοδεία στο τραγούδι της   Λήδας Φιλιπποπούλου.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2421033938 καθημερινά στη γραμματεία του ΛΕΒ ώρες 10.30 -13.30 και στα τηλέφωνα 6974101096 και  6981797880.

You may also like...