Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν

ggggggggggggggggggggggggggggSOLD OUT & ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Δευτέρα 11 έως Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30 “QED” ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SOLD OUT ΕΠΙΤΥΧΙΑ Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης Με τον Γιώργο Κοτανίδη και την Δώρα Σαμψώνα Ο Γιώργος Κοτανίδης ανεβάζει μία από τις πιο επιτυχημένες  παραστάσεις των τελευταίων δέκα χρόνων,  “αποχαιρετώντας” το ρόλο-σταθμό της καριέρας του, σε μία ξεχωριστή γιορτή της Φυσικής με διακεκριμένους Έλληνες Φυσικούς να συνομιλούν πριν και μετά την παράσταση με το κοινό https://www.youtube.com/watch?v=Ffuq8mtOSG4 Η “αναμέτρηση” του Γιώργου Κοτανίδη με το Νομπελίστα φυσικό Ρίτσαρντ Φάυνμαν, στο έργο του Peter Parnell «QED» ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν»- μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της δεκαετίας- ζωντάνεψε ξανά στη σκηνή του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, για περιορισμένες παραστάσεις, γνωρίζοντας την απόλυτη αποδοχή από το κοινό! Η παράσταση ανέβηκε με την αρωγή της «Ένωσης Ελλήνων Φυσικών» και εξελίχθηκε σε μία ξεχωριστή γιορτή της Φυσικής με τους σημαντικότερους Έλληνες Φυσικούς να συνομιλούν πριν και μετά την παράσταση με το κοινό. Το κοινό του Θεάτρου, το κοινό της Φυσικής και ιδιαίτερα το κοινό που εκπροσωπεί το μέλλον μας, οι μαθητές και οι φοιτητές, έσπευσαν να παρακολουθήσουν μία μοναδική συνάντηση της Τέχνης με την Επιστήμη.
H εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού, από την πρώτη στιγμή και η αυξημένη ζήτηση θέσεων έως την τελευταία, είχε ως αποτέλεσμα την προσθήκη παραστάσεων και τον Ιανουάριο 2016.
Οι νέες ημερομηνίες είναι: 11,12/17,18/25,26 Ιανουαρίου 2016.
Στις νέες παραστάσεις θα μιλήσουν: ο Κώστας Νιάρχος ο Στέφανος Τσιτομενέας , ο Πέτρος Δήτσας, ο Παναγιώτης Σκούντζος, ο Αθανάσιος Αραβαντινός και ο Ευάγγελος Αλμπάνης .
To πρόγραμμα αναλυτικά:
11/1 – Κώστας Νιάρχος, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας, Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών
«Το γνήσιο επιστημονικό πνεύμα, η Τέχνη και η Ηθική»

12/1 – Στέφανος Θ. Τσιτομενέας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Ομότιμος Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ
«Άνθρωπος και ακτινοβολίες στο Διάστημα-Η πραγματικότητα ενάντια στην επιστημονική φαντασία»

18/1 – Πέτρος Δήτσας, Καθηγητής Στοιχειωδών σωματιδίων Πανεπιστημίου Κρήτης
«Ο δικός μου Φάυνμαν”

19/1 – Παναγιώτης Σκούντζος, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής ΑΕΙ-ΤΕΙ Πειραιά
«Ο Φάυνμαν, η Τέχνη και το Φως»

25/1-Αθανάσιος Αραβαντινός, Καθηγητής Φυσικής ΤΕΙ Αθήνας-
«LASER και ΟΛΟΓΡΑΦΙΑ : Οι νέες εξελίξεις στις τεχνικές της απεικόνισης»

26/1- Ευάγγελος Αλμπάνης, Δρ Φυσικών Επιστημών Ε. Μ. Πολυτεχνείου / Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”
“Νανοτεχνολογία – Ξεδιπλώνοντας τα μυστικά των πολύ μικρών διαστάσεων”

Το έργο…

Ο Ρίτσαρντ Φάυνμαν ετοιμάζει στο γραφείο του διάλεξη με τίτλο «Όλα όσα γνωρίζουμε». Μας εξηγεί μερικά από τα μυστήρια του σύμπαντος και του ατόμου και μας μιλάει για όσα έζησε και όσα ονειρεύεται, αποκαλύπτοντας συναρπαστικά περιστατικά από τη ζωή του.

Ο Φάυνμαν δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Είναι ένας Νομπελίστας Φυσικός που βραβεύτηκε για την Κβαντική Ηλεκτρο-Δυναμική (QED), ένας χαρισματικός λέκτορας, ιδιοφυής επιστήμονας αλλά και κλόουν, που καταφέρνει να κρατάει καθηλωμένο το ακροατήριό του κάθε φορά που δίνει διάλεξη. Είναι ένας από τους φυσικούς που, στα 25 του χρόνια, δούλεψε για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Είναι παθιασμένος ντράμερ, ερασιτέχνης ηθοποιός, δημιουργικός ζωγράφος, ονειροπόλος ταξιδιώτης, αθεράπευτος γυναικάς, ένας υπερδραστήριος άνθρωπος. Συγκρούεται με το κατεστημένο στο όνομα της αλήθειας και αντιμάχεται τη σοβαροφάνεια με ειρωνεία και χιούμορ.

Η φοιτήτριά του, Μύριαμ Φηλντ, τον πολιορκεί και προσπαθεί να του αποσπάσει μυστικά γύρω από τη φυσική επιστήμη και το σύμπαν. Κάποια στιγμή θα της αποκαλύψει ότι: «Μια ζωή χόρευα και ερωτοτροπούσα με τη Φύση, αλλά δε σ’ αφήνει να ανασηκώσεις το πέπλο της».

Στη διάρκεια της ίδιας νύχτας, έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα για τη ζωή και το θάνατο καθώς πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση: θα παραδοθεί στον καρκίνο που τον ξαναχτυπά ή θα υποστεί ακόμα μία εγχείρηση με 50% πιθανότητες επιτυχίας; Μια μάχη ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ανάμεσα στο Θεό και τη Φύση, ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια.

Κι όταν το συναίσθημα τον κυριεύσει, η επαφή με την Φηλντ, τη φοιτήτριά του θα του υπενθυμίσει τη χαρά της ζωής και θα αποφασίσει να δώσει τη μάχη.

Ο Ρίτσαρντ Φάυνμαν, βραβευμένος με το Νόμπελ Φυσικής το 1965 για τη δουλειά του πάνω στην κβαντική ηλεκτροδυναμική | Quantum Electro-Dynamics (από τα αρχικά της οποίας προκύπτει ο τίτλος του έργου “QED”), ήταν μια πολυσχιδής, μαγευτική προσωπικότητα που άγγιξε πολλούς τομείς της επιστημονικής δημιουργίας, της τέχνης και της κοινωνίας. Ένας άνθρωπος που στάθηκε γενναίος απέναντι στη ζωή, στην επιστήμη, την τέχνη και τις γυναίκες. Γενναίος απέναντι στην εξουσία και απέναντι στον θάνατο.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
“QED” ή «Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν»
του Πήτερ Παρνέλ
Μετάφραση: Γιάννης Μήλιος & Γιώργος Κοτανίδης
Σκηνοθεσία: Ιωσήφ Βαρδάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Μουσική Επιμέλεια: Θάνος Αμοργινός
Παραγωγή: Ομάδα Σαλτιμπάγκοι

Με τον Γιώργο Κοτανίδη και την Δώρα Σαμψώνα
Με την αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:30
“QED” ή
«Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν»

Αίθουσα: Θέατρο
Τιμές εισιτηρίων: 12€ (την ημέρα της παράστασης στα ταμεία του ΙΜΚ)
10€, Προπώληση
8€, Μαθητές / Φοιτητές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) / Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Νεανικό (έως 26 ετών) / Κάτοχοι Κάρτας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ακαδημίας Αθηνών / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) / ΑμΕΑ / Άνω των 65 ετών/ Ομαδικό ενηλίκων (άνω των 10 ατόμων)
7€, Ομαδικό μαθητών (άνω των 10 ατόμων) /Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ)
Χορηγοί Επικοινωνίας
δίεση 101,3 tvxs.gr, monopoli.gr, culturenow.gr,
deBop.gr, neolaia.gr, ngradio.gr, Θεατρομάνια

******

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78, τηλ. 210 3418 550, φαξ. 210 3418 570
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@mcf.gr Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται στα Εκδοτήρια Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Ψ Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Forthnet

Υποστηρικτές Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
AEGEAN – Χορηγός Αερομεταφορών
MS ACCOUNTING SERVICES S.A. SINCE 1963 IN GREECE
KARATZAS & PARTNERS LAW FIRM
Playground Productions

Χορηγοί Επικοινωνίας Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
ΤΑ ΝΕΑ METROPOLIS Το Ποντίκι
Αθήνα 9,84 BHMA FM 99.5 Ως 3
LiFE.gr, Ελculture.gr Clickatlife.gr
Culturenow.gr The TOC.gr Monopoli.gr In2life.gr
Artplay.gr Mediasoup.gr Camera Stylo ForFree.gr

Στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart
Οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο Parking του εμπορικού κέντρου Athens Heart από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 – 22:00. Από τις 22:00 έως τη 01:00 η χρέωση είναι 2,5€ και 1€ για κάθε επιπλέον ώρα στάθμευσης μετά από τη 01:01. Τις Κυριακές οι θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ θα επιβαρύνονται με 2,5€ για χρήση του parking από τις 10:00 έως 01:00. Από τις 01:01πμ θα επιβαρύνεται με κόστος 1€ για κάθε επιπλέον ώρα.
Γραφείο Τύπου ΙΜΚ: Χαρά Πετρούνια
6972 710 991, e-mail: x-petrouyia@ath.forthnet.gr

You may also like...