Τιμητική εκδήλωση για τον Αναστάσιο Μπίλλη στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης

Βραδιά μνήμης και τιμής προς τον ευεργέτη της Θεσσαλονίκης Αναστάσιο Μπίλλη (1928-2016), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΚΙΘ), παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και της συζύγου του εκλιπόντος, Ιουλίας Μπίλλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ευχαρίστησε την κ.Ιουλία Μπίλλη αναφερόμενος και στον αείμνηστο Αναστάσιο Μπίλλη για την προσφορά τους στην κοινωνία της πόλης. «Ήταν τόσο έντονο και διάχυτο το μεγαλείο ψυχής του εκλιπόντα που ξεχωριστά από την τιμή, την αναγνώριση και τις ευχαριστίες μας θέλουμε να εγγυηθούμε ότι θα πράξουμε το χρέος μας και θα μεριμνήσουμε να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε την μέγιστη κληρονομιά που μας άφησε» τόνισε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Θ., Ιωάννα Κοσμοπούλου η οποία δήλωσε διπλά συγκινημένη γιατί ο Τάσος και η Ιουλία Μπίλλη ήταν στενοί φίλοι του πατέρα της και τέως Δημάρχου Ντίνου Κοσμόπουλου αλλά και γιατί το ΚΙΘ εγκαινιάστηκε από τον ίδιο. Στον σύντομο χαιρετισμό της επιχείρησε μια ιστορική αναδρομή στη ζωή, στο έργο και στην προσφορά του ζεύγους Μπίλλη.

Από πλευρά της η κ. Ιουλία Μπίλλη ευχαριστώντας το κοινό για την παρουσία του, εξομολογήθηκε άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον εκλιπόντα σύζυγό της και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι και η ίδια θα παραμείνει ενεργή και αρωγός στο έργο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

You may also like...