Σας καλούμε στις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια απο την Πρωτομαγιά του 1944.
«ΤΙΜΑΜΕ, ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»
Ο Δήμος Καισαριανής τιμώντας την ιστορία της πόλης πραγματοποιεί και φέτος, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, 4ήμερο εκδηλώσεων στη μνήμη των 200 κομμουνιστών, πατριωτών που μεταφέρθηκαν από το Μπλόκ 15 και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς Ναζιστές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται:
· Εκδήλωση τιμής και μνήμης το Σάββατο στις 10:00 π.μ. ξεκινώντας από το παλιό Δημαρχείο (Πνευματικό Κέντρο).
· Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου προς τιμή του Ν. Σουκατζίδη, το Σάββατο 7 Μαΐου, 6:30 μ.μ., μέσα στο Σκοπευτήριο.
· Συμβολική Λαμπαδηδρομία που ακολουθεί την διαδρομή που έκαναν τα καμιόνια των Γερμανών εκείνη την ημέρα και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου στις 6.00 μ.μ.με εκκίνηση από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, του Σκοπευτηρίου Καισαριανής.
· Εγκαίνια του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης μέσα στο Σκοπευτήριο τη Δευτέρα 9 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ , ένας χώρος συνάντησης με την ιστορία του ΕΑΜ των Ανατολικών Συνοικιών και της ηρωικής Καισαριανής.