Τη “ Νονά” του Στέλιου Κούλογλου φιλοξενεί ο θερινός κινηματογράφος

NONAΤη “ Νονά” του Στέλιου Κούλογλου φιλοξενεί ο θερινός κινηματογράφος το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ.
Ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Αγγελα Μέρκελ με τίτλο εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ.
Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.
Ο δάσκαλός της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη
μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η «Μερκιαβέλι» ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονάς της Μαφίας. H Γερμανίδα καγκελάριος κλήθηκε το 2008 να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Στον πειραματικό σωλήνα, οι χώρες του Νότου. «Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λεει η Ναόμι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;
Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε τη Μέρκελ να ομολογεί ότι τις ώρες που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου πήγε. για σάουνα. Μερικά χρόνια μετά, η άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.
Η ΝΟΝΑ Ντοκιμαντέρ Έγχρωμη Διάρκεια: 105′
Παραγωγή: Ελληνική Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου

 

 

 

 

You may also like...